Велико признање и за Црвену звезду и за наше девојке, Снежану Богићевић и Невену Наумчев, стигло је у виду позива на припреме сениорске репрезентације за дуеле против Луксембурга и Украјине.

Снежана и Невена су прошле све млађе репрезентативне селекције, а ово им је први позив за сениорску репрезентацију Србије. Оне су прошле припреме са националним тимом, а надамо се да ће у будућности бити ослонац нових успеха.

Први позив за сениорску репрезентацију је подстрек за даљи рад и награда за досадашњи. Такође, доста значи за самопоуздање и још већу мотивацију за предстојеће изазове. Марина је својим успесима показала колико зна и надам се да ћу доста тога научити од ње. Трудим се да усвојим што више добрих савета„, каже Снежана Богићевић, најбољи стрелац Црвене звезде у досадашњем току сезоне са 195 поена у оба такмичења, 15 поена по мечу у просеку, а сакупила је и 25 асистенција према својим саиграчицама.

Невена Наумчев је изненађена позивом у национални тим, али почаствована тиме што је имала прилику да буде део екипе шампиона Европе.

Позив Марине Маљковић за мене представља велику част. Била сам веома изненађена, али ме је и обрадовао позив и једва сам чекала почетак припрема са репрезентацијом. Очекујем да ћу напредовати у свим сегментима игре у будућности„.

Снежана и Невена су биле најмлађе на списку селектора Марине Маљковић, али су старије и искусније репрезентативке помогле младим надама.

Снежана: „Није лако бити један од најмлађих чланова, али и поред тога није било неких већих проблема око уклапања и усвајања одређених принципа. Кроз младу репрезентацију сам прошла веома сличан режим тренирања који ми је помогао да се веома брзо и лако прилагодим. Све речи хвале за девојке које су биле на припремама, одлично су нас прихватиле. Тамара Радочај и Невена Јовановић су увек биле ту да нам помогну и дају савет око свих недоумица које смо имале и да се што боље уклопимо у систем рада„.

Невена: „Врло су коректне и лепо су нас прихватиле. Посебно Црвендакић, Брајковић и Радочај, које су нас саветовале како што боље да се уклопимо.“

Присуство бивше играчице Црвене звезде, Александре Црвендакић, било је од великог значаја за Богићевић и Наумчев.

Да, свакако да је доста значило то што је она била ту. Одличне смо другарице и много нам је помогла, како својим саветима тако и подршком на терену и ван њега„, рекла је Богићевић, а Невена Наумчев додаје „пуно значи, она нам је сама прилазила и давала савете како да се што лакше прилагодимо„.

Девојке су сложне у констатацији да су великим трудом, радом и односом у Црвеној звезди и млађим категоријама репрезентације Србије дошле до тога да добију позив и за сениорски тим. А сложне су и у томе да кошаркашице Србије могу до медаље на ЕП у Чешкој, где ће наредне године бранити шампионску титулу освојену пре годину дана у Будимпешти.

С обзиром да смо се упознале са системом рада у сениорском тиму и виделе како то изгледа, верујемо да ћемо и следеће године остварити добар успех и узети медаљу, јер то својим квалитетом и заслужујемо„.

Снежану, Невену и ККЖ Црвена звезда очекују нови изазови у ове недељу. Прво у среду, у оквиру 6.кола WABA лиге у Монтани, а затим и у недељу када нас очекује први „вечити дерби“ ове сезоне у Баскет Ситију.