У четвртак од 18 часова у хали Баскет Cити, црвено беле кошаркашице дочекују екипу из Подгорице у оквиру дербија 5.кола WABA лиге.

Пред овај меч, у коме победа значи пролазак у следећу рунду такмичења, али и који представља још један врло тежак изазов, тренер Драган Вуковић изнео је своја очекивања.

Нова врло тешка утакмица нас очекује у оквиру регионалне лиге. Екипа Будућности је прошлогодишњи шампион WABA лиге и на челу је наше групе што довољно показује о каквој екипи се ради. Имају врло јак и искусан тим. Напорно радимо и припремамо се за овај меч. Наша жеља је да уђемо у ову утакмицу са пуно енергије и борбености и да исправимо грешке из претходних мечева које су нас коштале победе. Надам се да ћемо то и успети. Екипа Будућности је због искуства ипак на папиру фаворит, али ја верујем у моје играчице и да можемо направити изненађење.“

Са друге стране, плејмејкер и најискуснија у тиму Црвене звезде, Марија Прља такође очекује тежак меч:

Ова утакмица нам је четврта заредом у којој морамо дати 110% снаге и енергије на терену. У претходним утакмицама смо имале велики број грешака, па се надам да ће овај меч бити права прилика да покажемо шта смо из њих научиле. Имамо у виду да нам је противник екипа која у саставу има врло искусне играчице и да је фаворит, али покушаћемо да им пружимо максималан отпор и ако будемо испоштовале договор, надам се позитивном резултату.”

Утакмица ККЖ Црвена звезда – ЖКК Будућност Бемакс заказана је за четвртак у 18 часова.