КК Црвена звезда мтс и ККЖ Црвена звезда Комбанк из медија и посредством друштвених мрежа сазнали су за свечаност Кошаркашког савеза Србије поводом представљања нових дресова наших сениорских тимова који ће током лета наступати на ЕП за кошаркашице, и СП за кошаркаше у Кини.

Изузетно смо непријатно изненађени чињеницом да међу бројним званицама на тој манифестацији која је одржана 06.06.2019.године није било места за представнике ККЖ Црвена звезда Комбанк који је рекордер по броју освојених титула, овогодишњег освајача дупле круне, као и КК Црвена звезда мтс освајача АБА лиге, вишеструког првака наше земље и представника Републике Србије у Евролиги у такмичарској сезони 2019-2020.

Оно што сматрамо срамотом која није наша, већ оних који мисле да је национални савез њихово приватно власништво, је чињеница да је црвено-бела породица увек и у свакој прилици била на располагању Кошаркашком савезу Србије кроз све могуће акције, промоције кошарке, и коначно безусловно учешће играча у националним селекцијама свих старосних категорија, нашта смо посебно поносни.

Зато било какав покушај немуштог објашњења, да нам је позив упућен на мејл (који никада није стигао) не прихватамо, јер се са клубом такве традиције и значаја за српску и европску кошарку – не комуницира!

Ако нам са друге стране позив није ни упућен, онда је Кошаркашки савез Србије дужан да објасни кошаркашкој јавности зашто је тако поступио и на основу чије одлуке.

Подсећања ради, ККЖ Црвена звезда и КК Црвена звезда учествовали су ове сезоне са преко 30 играчица/играча и чланова стручних штабова, у бројним акцијама КСС у свим старосним категоријама, и то ће као један од темеља српске кошарке, увек са задовољством и поносом радити!

Зато смо због овог немуштог покушаја понижења клубова са тако великом традицијом и армијом навијача, дужни да поставимо питање, ко је себи дао право за овај превид и срамоту?

КК Црвена звезда мтс и ККЖ Црвена звезда Комбанк