Košarkaški savez Srbije organizuje pripreme za sve uzrasne kategorije nacionalnog tima tokom juna meseca, u skladu sa preporukama Ministarstva omladine i sporta. Reprezentativne obaveze će imati deset članova KKŽ Crvena zvezda.

Pre okupljanja kandidatkinje za seniorski tim će u već zakazanim terminima obaviti obavezne lekarske preglede i testiranja u Republičkom zavodu za sport i medicinu sporta, Košutnjak, Beograd. Mlađe reprezentativne kategorije su testiranja i preglede obavili u “Kući košarke”, u zgradi Košarkaškog saveza Srbije, u Sazonovoj ulici, Beograd.

Na spisku selektora ženske seniorske reprezentacije Srbije, Marine Maljković za pripreme u periodu od 15.06. do 25.06.2020.godine na Zlatiboru nalaze se kapiten KKŽ Crvena zvezda Ivana Katanić i Maša Janković.

Mlada ženska reprezentacija Srbije (U20) pripreme će sprovesti u periodu od 22.06. do 05.07.2020. u Vršcu. Na spisku selektora Miloša Pavlovića nalaze Nikolina Deurić i Nađa Nedeljkov.

Košarkaški savez Srbije organizuje pripreme i za žensku juniorsku (U18) i kadetsku (U16) reprezentaciju Srbije u periodu od 08.06. – 23.06.2020. godine u Banji Koviljači.

Sa juniorskom reprezentacijom Srbije, čiji je selektor Milan Vidosavljević biće Iva Kecman, Dunja Zečević i Jovana Spasovski, dok će sa kadetskom selekcijom koju predvodi Biljana Stanković biti Marija Avlijaš, Teodora Ivanović i Tara Dacić, kao i fizioterapeut Luka Jojić.

Nakon povratka u klub uslediće pauza pred početak priprema za novu 2020/21 sezonu.

KKŽ Crvena zvezda će o svim aktivnostima blagovremeno obaveštavati javnosti putem zvaničnog sajta i platformi.