Košarkašice Crvene zvezde su i u četvrtom meču sezone bile uspešnije od rivala, Partizana 1953. Ovog puta pobeda je donela plasman u finale Kupa.

Trener Dragan Vuković nakon utakmice istakao je da je ekipa loše počela utakmicu, ali da je jedna šuterski dobra četvrtina bila dovoljna za pobedu.

Kao što smo i rekli u najavi utakmice, Kup je specifičan i svako ima svoju šansu. Na jednu utakmicu sve je moguće, bez obzira što smo mi tri puta zaredom dobili Partizan, Partizan je došao u novom izdanju, sa tri nova, iskusna igrača koji su nam pravili velike probleme. Na sve to se nadovezalo malo promenjena sala, malo naša mlada, neiskusna ekipa koja nije uhvatila adekvatan šut, koji mi inače imamo. Tako smo došli u situaciju da u prvoj četvrtini damo sedam, u drugoj osam, a u trećoj 26 poena. Generalno, kada pogledate, nama je bila dovoljna jedna četvrtina, šuterski, da pobedimo utakmicu. Malo smo imali problema u završnici, ali s obzirom da je nama ekipa jako mlada, ipak smo nekako rutinski priveli utakmicu do kraja. Odnos snaga i skokovima u korist Partizana nije realan, jer je moj tim imao deset napada više, a rivalke su hvatale lopte posle naših promašaja. Tešku utakmicu smo izgurali do kraja. Na nama je da se što bolje oporavimo za sutra, jer igramo na svaka dva dana. Ne žalimo se, to smo i tražili. Biće zanimljiva utakmica.

Aleksandra Katanić smatra da je trema uticala na lošiji početak utakmice.

Mislim da je trema u prvom poluvremenu učinila svoje. Imali smo dosta šansi i zicera koje smo promašili. Rezultat je bio neizvestan, i na poluvremenu smo shvatili da moramo bolje da zaigramo ako želimo da pobedimo. Mi smo želeli finale, i sutra nam je šansa da ponovo podignemo pehar, kao prošle godine. Daćemo sve od sebe da se što bolje odmorimo i pripremimo za finale.

U finalu Kupa Milana Cige Vasojevića Crvena zvezda će igrati protiv Radivoj Koraća.