U organizaciji Udruženja košarkaških trenera Srbije održana je nova Košarkaška klinika.  Brojne nagrade otišle su u ruke stručnjacima sa Malog Kalemegdana, a predavači su bili prvi trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić i kondicioni trener Aleksandar Lukman.

Jedan od najprestižnijih trenerskih seminara u Evropi tradicionalno je održan minulog vikenda u dvorani ’’Ranko Žeravica’’. U organizaciji Udruženja košarkaških trenera Srbije, Košarkaška klinika 2019 okupila je brojne eminentne ljude iz sveta košarke. Cilj je i ovog puta bio edukacija mladih trenera, a predavači su bili prvi trener KK Crvena zvezda mts Milan Tomić i kondicioni trener Aleksandar Lukman. Pored crveno-belog dvojca, govorili su još treneri iz NBA lige Sten Van Gandi i Igor Kokoškov, dok je učesnik prestižnog seminara bio i Predrag Stanojčić, bivši prvi asistent seniorske ekipe i trener juniorske i kadetske ekipe KKŽ Crvena zvezda Kombank.

UKTS je i ove godine dodelio priznanja, a u redovima Crvene zvezde bilo ih je zaista mnogo. Nagrade su dodeljene svim osvajačima trofeja u domaćim takmičenjima pa su tako put Malog Kalemegdana otišli brojni trofeji:

Dragan Vuković – Prvak Prve ženske lige Srbije i pobednik Kupa Milana Cige Vasojevića
Ružica Karić – Ženski pionirski prvak Srbije, ženski pionirski prvak Beograda i pobednik Kupa Beograda
Milan Tomić – Prvak ABA lige i KLS
Slobodan Klipa – Juniorski prvak Srbije

KKŽ Crvena zvezda Kombank čestita trenerima muške i ženske selekcije, kao i Milanu Tomiću i Aleksandru Lukmanu što su i ovog puta na dostojan i veličanstven način predstavljali naš klub na ovom eminentnom događaju.