Četvrti kamp u organizaciji KKŽ Crvena zvezda “Budi i ti zvezdica” na Malom Kalemegdanu završen je sinoć predavanjem Erin Perperoglu i Valori Beron.

Na otvorenim terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu od 25. do 31.avgusta održao se besplatni kamp u organizaciji KKŽ Crvena zvezda za devojčice rođene 2004.godine i mlađe, četvrtu godinu zaredom u cilju dodatne popularizacije košarke, a pre svega ženske košarke koja je donosila Srbiji velike uspehe u godinama za nama.

Tokom prethodne nedelje polaznice kampa su učile su od trenera mlađih kategorija KKŽ Crvena zvezda Zorana Akanovića, Ružice Karić i Marine Stanojević, a posebnu draž je dalo prisustvo gostiju i promotera kampa.

Kamp su otvorile prvotimke crveno-belih, šampionke Srbije koje su “prišile” treću zvezdicu iznad grba KKŽ Crvena zvezda. Osvajači srebrne medalje na EP za mlade koje je predvodila kapiten Ivana Katanić, Nevena Naumčev, Milica Bojović, Mina Đorđević i Marijana Zukanović družile su se sa polaznicama kampa u ponedeljak. Promoter kampa, najbolja košarkašica Evrope i reprezentativka Srbije, Sonja Petrović je uz karakterističan osmeh i zadovoljstvo delila savete i razgovarala sa devojčicama u sredu, a osvajač prstena WNBA Erin Perperoglu i Valori Beron, supruge novih pojačanja KK Crvena zvezda Stratosa Perperoglua i Bilija Berona, bile su gošće iznenađenja poslednjeg dana druženja.

Osim o košarkaškom WNBA i evropskom iskustvu Erin Perperoglu, devojčice su imale prilike da nauče mnogo toga i o zdravom načinu života, navikama jednog sportiste, zdravoj ishrani i sportskim rutinama fitnes instruktorke Valori Beron. Erin i Valori su odgovarale na brojna pitanja stotinak oduševljenih i znatiželjnih polaznica kampa.

Poslednjem treningu pridružili su se i prvotimci Crvene zvezde Stratos Perperoglu i Bili Beron i tako dodatno iznenadili devojčice, a polaznicama su Erin i Valori za kraj druženja podelile sertifikate za učešće u crveno-belom kampu. Sve je to uveličano zajedničkom fotografijom i pozdravom za kraj kampa.

Osmesi devojčica i želja za radom i napredovanjem u njihovim počecima u igri pod obručima pokazali su da je odrađen odličan posao tokom sedmodnevnog druženja na mestu gde je košarka nastajala.

Kompletnu foto galeriju možete pogledati na zvaničnoj fejsbuk stranici KKŽ Crvena zvezda.

Vidimo se i sledeće godine na Malom Kalemegdanu!