Peti kamp u organizaciji KKŽ Crvena zvezda Kombank “Budi i ti zvezdica” na Malom Kalemegdanu završen je sinoć predavanjem Erin Perperoglu.

Na otvorenim terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu od 25. do 31.avgusta održao se besplatni kamp u organizaciji KKŽ Crvena zvezda Kombank za devojčice rođene 2005. godine i mlađe, petu godinu zaredom u cilju dodatne popularizacije košarke, a pre svega ženske košarke koja donosi Srbiji velike uspehe u godinama za nama, kao i u tekućoj.

Tokom prethodne nedelje polaznice kampa su učile su od prvog trenera KKŽ Crvena zvezda Dragana Vukovića i trenera mlađih kategorija KKŽ Crvena zvezda Ružice Karić i Nemanje Nenadića, a posebnu draž je dalo prisustvo gostiju i promotera kampa.

Kamp su otvorile prvotimke crveno-belih, trostruke uzastopne šampionke Srbije družile su se sa polaznicama kampa u nedelju, ponedeljak, sredu i naravno za kraj kampa. Pionirke i kadetkinje KKŽ Crvena zvezda od kojih je većina prošla kroz kamp su bile svakodnevno prisutne i evocirale uspomene na dane kada su bile na mestu sadašnjih polaznica.

U sredu je gost kampa bio prvotimac KK Crvena zvezda mts Nemanja Nenadić, koji je podelio svoja iskustva i savete sa najmlađima.

A gost iznenađenja za kraj kampa bila je osvajač prstena WNBA Erin Perperoglu, supruga košarkaša Crvene zvezde i velikog ljubimca navijača, grčkog asa Stratosa Perperoglua.

Osim o velikom i bogatom košarkaškom WNBA i evropskom iskustvu, Erin Perperoglu je sa znatiželjnim polaznicama kampa podelila i veoma korisne životne savete, a zatim i odgovarala na pitanja, uz naravno grupno fotografisanje.

Na samom kraju prvotimke Crvene zvezde Ivana Katanić i Milica Bojović su podelile sertifikate polaznicama, a sve je to uveličano zajedničkom fotografijom i pozdravom za kraj kampa sadašnjih i budućih Zvezdinih zvezdica.

Osmesi devojčica i želja za radom i napredovanjem u njihovim počecima u igri pod obručima pokazali su da je odrađen odličan posao tokom sedmodnevnog druženja na mestu gde je košarka nastajala.

Vidimo se i sledeće godine na Malom Kalemegdanu!