Košarkašice Crvene zvezde Kombank poražene su u 6.kolu WABA lige od ekipe Cinkarna Celje 64-73 (12-25, 25-23, 15-11, 12-14) u “Basket Sitiju”.

Velika borba, energija i neizvesnost koji su stali u 40 minuta utakmice u “Basket Sitiju” doneli su nam dobru košarkašku predstavu, ali Crvena zvezda nije bila zadovoljna ishodom. I pored neverovatne činjenice da crveno-bele već sutra igraju još jednu utakmicu, šampion Srbije je bio konkurentan rival lideru regiona, koji je pravio ekipu za Evrokup, i bolje u pojedinim delovima susreta.

Početak košmaran, mnogo tehničkih grešaka, lopta nije htela u koš, čak ni iz zicer pokušaja, a favorizovani gosti “lake ruke”, tandem Dir&Kiz donose seriju 1-18 (16 poena kombinovano). Zvezda je uglavnom pogađala sa penala, Maša Janković je postigla prve poene iz igre na 2.30 do kraja četvrtine, a ulaskom Marte Vulović crveno-beli tim je dobio i na čvrstini pod košem, pa prvih deset minuta završava sa 12-25.

U drugom periodu se Zvezda probudila, zaigrala mnogo bolje u defanzivi, mini serijama topila minus, a serijom 7-0 završila prvo poluvreme za 37-48.

Treći period je bio presudan. Nažalost, nisu igračice bile jedini akteri. Zvezda je uspela da dođe do svog ritma, potpuno se vratila rezultatski u meč, iako je imala problema sa faulovima (Janković, Bojović, Mandić), međutim, tokom četvrtine nije bio isti kriterijum glavnog arbitra, a na 1.35 do kraja trećeg perioda igre Milica Bojović je očigledno faulirana, što je i pokazao bliži arbitar ispod koša, ali glavni tako nije mislio, odluka je preinačena, pa je nakon prigovora isključen trener Crvene zvezde Dragan Vuković, posle druge tehničke greške. Usledili su brojni prigovori i negodovanja, nisu urodili plodom, Celje je iskoristilo slobodna bacanja, a Zvezdu u igri održala trojkom Milina Mišeljić, (52-59).

Ponovo su se primakle crveno-bele na minus tri (59-62), uz još jednu trojku Mišeljićeve, ali tada je prvo sviran kontrafaul Sanji Mandić, a zatim i lopta za Celje, iskoristio je to dosta iskusniji protivnik da se rezultatski odlepi zahvaljujući poenima inspirisane Teler Dir, plejmejkera sa Teksas koledža, i da mirno uđe u finiš meča. Crveno-bele su od kraja meča mini serijom 4-0 uspele da spuste minus za konačnih 64-73.

Sa po 12 poena najefikasnije u redovima Crvene zvezde bile su Maša Janković i Nađa Nedeljkov, 11 je ubacila Marta Vulović, po 10 Katanić i Mišeljić.

Očekuje nas reprezentativna pauza, ali nema odmora za šampiona Srbije. Već sutra od 17 časova na programu je duel u Vrbasu, u okviru 6.kola ŽKLS.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Mitrović, Mišeljić 10 (2sk), Deurić, Đokić, Vulović 11 (2sk 1blk), Nedeljkov 12 (3ukl), Katanić 10 (5sk 3as 5ukl), Čorto, Bojović 5 (4sk), Tešić 2 (3sk), Mandić 2 (2sk 10as 4uk), Janković 12 (5sks 1blk). Trener: Dragan Vuković.