Juniorke KKŽ Crvena zvezda odbranile su titulu šampiona Srbije na završnom turniru u Hali sportova i Aleksincu! Crvena zvezda je u finalu savladala Radivoj Korać 77-65 (16-21, 25-13, 19-20, 17-11)!

Nakon deficita od pet poena na kraju prve četvrtine Zvezdine juniorke su serijom 17-0 stigle do dvocifrene prednosti i praktično prelomile susret u svoju korist. Crvena zvezda nije ispuštala prednost do kraja utakmice i na taj način je odbranila šampionsku titulu iz prethodne tri godine.

Pre početka finalnog susreta košarkašica Crvene zvezde Mina Đorđević je pozdravljena od strane publike u rodnom gradu i ŽKK “Napredak”.

Crvena zvezda je imala i podršku od grupe svojih navijača iz Aleksinca i okoline, kao i Zvezdinih šampionki, prvotimki Biljane Stjepanović i Jelene Jovanović.

Crvena zvezda je do finala bila uspešnija od Čelareva u četvrtfinalu 95-66 i Proletera iz Zrenjanina u polufinalu 93-49.

Najefikasnija u finalu bila je Ivana Katanić sa 27 poena, Nevena Naumčev je ubacila 18, Mina Đorđević 11, Marijana Zukanović 10 koševa.

Nakon osvajanja 30. titule seniorske ekipe, titulu državnog prvaka osvojile su pionirke, a danas i juniorke KKŽ Crvena zvezda.

Titulu su osvojile: Sara Presecki, Nevena Naumčev, Tamara Čubra, Nikolina Deurić, Marijana Zukanović, Katarina Dešić, Marija Ristić, Nina Tešić, Vanja Petrović, Ivana Katanić, Marta Moljević i Mina Đorđević.