Јуниорска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк освојила је друго место на финалном турниру лиге Београда.

Црвено-беле су поражене у трећем мечу од екипе Арт Баскета 61-84 (16-24, 12-24, 4-21, 29-18). У утакмици која је одлучивала о 3.месту Радивој Кораћ је савладао КЖК Партизан 1953 резултатом 84-73.

Арт Баскет и Црвена звезда су се пласирали директно на завршни турнир Првенства Србије, док ће кроз бараж своју прилику имати екипа Радивој Кораћа.

У веома чудној утакмици, екипа Арт Баскета је у финишу прве четвртине стекла разлику од осам поена (16-24), коју је у другој четвртини повисила на двадесет добрим шутем за три поена, (28-48).

У трећем периоду игре драстична разлика у критеријуму судије Душана Марчетића је допринела да Арт Баскет дође до високог вођства и великом серијом практично реши питање победника, 32-69.

Марија Авлијаш није играла на вечерашњем сусрету, Тамара Чорто из превентиве друго полувреме није улазила у игру, Јована Спасовски је добила јак ударац у нос у последњем периоду игре, а проблеме са личним грешкама имале су Дуња Зечевић и Ива Кецман са по четири фаула.

У последњем кварталу Црвена звезда је смањила разлику до коначног резултата 61-84 и честитала противнику на победи. Арт Баскет је вечерас био бољи противник и победио, али није први пут током сезоне, не само у млађим категоријама, да се Црвеној звезди одузима од стране арбитара да се равноправно бори и добије оно што заслужује према квалитету.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Јована Спасовски са 15 поена, Сара Васиљевић је убацила 11, Ана Милановић 10 поена.

Председник Скупштине КСБ Драгана Контић и комесар лиге за млађе категорије КСБ Бранко Алексић доделили су медаље и пехаре екипама Радивој Кораћ и Црвене звезде, као и златне медаље победнику екипи Арт Баскета, док је пехар победницма турнира уручио Бошко Аџић, председник КСБ. Драгана Контић је доделила и утешни пехар четвртопласираној екипи КЖК Партизан 1953.

Црвено-беле очекује завршни турнир Првенства Србије за крај сезоне.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наталија Марковић, Дуња Рунић 3, Тамара Чорто 3, Ива Кецман 5, Сара Васиљевић 11, Дуња Зечевић 4, Теодора Ивановић 6, Јована Спасовски 15, Ана Милановић 10, Анђела Улемек, Лена Вуловић 2, Тамара Ромчевић 2. Тренер: Немања Планојевић, помоћни тренер: Урош Дмитровић.