Juniorska selekcija KKŽ Crvena zvezda Kombank je vicešampion Srbije. Crveno-bele su u finalu završnog turnira u Srbobranu u veoma neizvesnoj utakmici izgubile od ŽKK Radivoj Korać 60-53 (11-10, 12-12, 14-19, 23-12).

U zanimljivoj i ujednačenoj utakmici koja je opravdala epitet finala, crvemo-bele nisu uspele da odbrane trofej, ekipa Radivoj Koraća je u penal završnici slavila. Prva četvrtina je protekla u egalu, da bi osetniju prednost zahvaljujući seriji 9-0 imao gradski rival, a nakon trojke Dinčić došle i do maksimalnih plus 9 (23-14, 16.minut). Imale su spreman odgovor crveno-bele i u drugom delu drugog perioda igre predvođene kapitenom Katarinom Dešić i Jovanom Đorđević, koja je ubacila dve vezane trojke u seriji 8-0, stigle do povratka i 23-22 na kraju prvog poluvremena.

Radivoj Korać je uspevao da održi kontrolu rezultata do 25.minuta kada je usledila furiozna serija crveno-belih 13-0, uz devet poena Marte Vulović za preokret (32-39). Zvezda je imala priliku preko Milice Matić i Nikoline Deurić da mirnije i sa većom razlikom uđe u poslednjih deset minuta, ali je na semaforu ostao rezultat 37-41.

Poslednji kvartal je odlučio pobednika susreta i juniorskog šampiona Srbije. Nakon dva minuta bez koša, Radivoj Korać je sa dve serije po 6-0 uspeo da povrati vođstvo i otvori sebi put do pobede, (36.minut, 50-43). Borile su se crveno-bele, do poslednjeg minuta imale aktivan rezultat, Nikolina Deurić je preuzela odgovornost, Zvezdu približila na koš zaostatka (53-51) i malo je falilo da bude meč viner, ali je veoma bitnu trojku pogodila Nedeljkov na ulasku u poslednji minut (56-51). Usledila je penal završnica – Katarina Dešić na jednoj, Filipović i Nedeljkov su na drugoj strani bile precizne, a Zvezda nije uspela da reši poslednji napad, pa je trofej otišao u ruke suparnika, 60-53.

Najefikasnija u redovima Crvene zvezde bila je Marta Vulović sa 19 poena, Nikolina Deurić je ostvarila dabl-dabl učinak – 10 poena, uz čak 14 skokova. Katarina Dešić je ubacila 8 poena.

Najefikasnija igračica Crvene zvezde na završnom turniru je Marta Vulović sa 54 poena, pratila je Nikolina Deurić sa 38 poena uz 41 skok, i dva dabl-dabl učinka.

Odmah po završetku utakmice pristupilo se ceremoniji dodele pehara, medalja i priznanja. Srebrne medalje i pehar juniorkama Crvene zvezde, koji je ispred ekipe primila kapiten Katarina Dešić, uručili su potpredsednik KSS Dušan Projović i Zoran Tir.

Od ove godine MVP priznanje nosi ime po Dragani Vuković, dobitnik je iz Nevena Nedeljkov iz ekipe ŽKK Radivoj Korać, a Goran Vuković, brat iznenada preminule Dragane joj je uručio pehar “Trofej Dragana Vuković”.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Mitrović 4 (5sk 3ukl), Milošević, Dešić 8 (5as), Deurić 10 (14sk 3as 2ukl 3blk), Ristić 4 (3sk), Đorđević 6, Pavlović, Čorto 2 (3as), Kecman, Matić, Vulović 19 (4sk), Kovačević. Trener: Zoran Akanović