Kadetska selekcija KKŽ Crvena zvezda ostvarila je tri pobede na kvalifikacionom turniru i obezbedila plasman u Jedinstvenu ligu Srbije.

Turnir je održan od petka do nedelje u SKC “Obrenovac”, a prvog dana generacija devojaka rođenih 2004.godine i mlađe, koju predvodi trener Nemanja Planojević, bila je ubedljiva protiv ŽKK Vizure 80-18.

Najefikasnije su bile Jovana Spasovski sa 15 poena, Dunja Zečević je ubacila 12, Sara Vasiljević 11.

Drugog dana crveno-bele su bile ubedljive i protiv KŽK Partizan 1953 rezultatom 82-41. Dunja Zečević je ubacila 18 poena, Jovana Spasovski 15, Tamara Romčević, Teodora Ivanović i Tara Dacić po 12.

Crvena zvezda je prvo mesto potvrdila pobedom nad domaćinom turnira ekipom Radničkog iz Obrenovca u nedelju, 91-62.

Anđela Ulemek je ubacila 20 poena, Tamara Romčević 18, Tara Dacić 17, a Sara Vasiljević 16 poena.

Crveno-bele nisu nastupile u najjačem sastavu na turniru, a trener Planojević je odlučio da priliku pruži i najtalentovanijih pionirkama.

Osim košarkašica Crvene zvezde, u Jedinstvenu kadetsku ligu Srbije plasirale su se i kadetkinje KŽK Partizan 1953, koje su takmičenje u kvalifikacionoj grupi završile na drugom mestu.

KŽK Crvena zvezda je na kvalifikacionom turniru nastupio u sastavu: Anđela Danić, Anđela Ulemek, Sara Vasiljević, Teodora Ivanović, Magdalena Janković, Dunja Zečević, Simona Matić, Jovana Spasovski, Tamara Romčević, Mina Đurđević, Vanja Drakul, Tara Dacić i Nastja Prvanov. Trener Nemanja Planojević, pomoćnik Nemanja Nenadić.

Takmičenje u kadetskoj ligi Srbije zvanično počinje 17.oktobra.