Dosadašnji kapiten i plejmejker KKŽ Crvena zvezda Kombank Aleksandra Katanić karijeru nastavlja u ekipi ŽKK Budućnost Bemaks iz Podgorice.

Aleksandra je u Crvenu zvezdu stigla 2012.godine, i odmah debitovala sa 15 godina, na otvaranju sezone 2012/13, 6.oktobra 2012. godine protiv u Staroj Pazovi. Zatim je postala kapiten, lider, jedan od ključnih igrača našeg tima, i integralni deo velikih uspeha kluba u prethodnom periodu, tokom kojih je “prišivena” i treća zvezdica iznad grba osvajanjem 30. titule nacionalnog šampiona u klupskoj istoriji.

Sa Crvenom zvezdom je osvojila sve trofeje u mlađim kategorijama, i okitila se oreolom šampiona u kadetskom i juniorskom uzrastu. Odrastala je zajedno sa novim Zvezdinim usponom i buđenjem giganta.

Aleksandra je pisala istoriju kluba i kao kapiten podigla šest trofeja, po tri pehara nacionalnog šampiona i osvajača Kupa Srbije, dve “duple krune”, dva puta predvodila tim do F4 WABA lige, i u sezoni 2013/14 bila deo tima koji je igrao finale Jadranske lige.

Ponela je MVP priznanje finala Kupa Milana Cige Vasojevića 2017. godine u Novom Sadu, a tri godine se nalazila u idealnoj petorci Ženske košarkaške lige Srbije.

Podigla je 40. trofej u istoriji kluba nakon 12 godina perioda bez slavlja, u finalu Kupa Milana Cige Vasojevića u Vrbasu, zatim i nakon trinaest godina čekanja, 12.aprila 2017.godine titulu šampiona Srbije. 26.aprila 2018.godine u Hali sportova na Novom Beogradu koja nosi ime po legendarnom Ranku Žeravici, Crvena zvezda je u finalnoj seriji prvenstva Srbije savladala sa 3:1 KŽK Partizan 1953 i na taj način „prišila“ treću zvezdicu iznad grba. KKŽ Crvena zvezda je prvi klub iz crveno-bele porodice koji je stigao do takvog dostignuća.

Osim po trofejima, Aleksandra će biti upamćena i po svom ponašanju van terena, kao pravi kapiten.

Tokom svog boravka u Crvenoj zvezdi za koju je odigrala 198 utakmica i postigla 2025 poena, Aleksandra je prošla sve mlađe reprezentativne selekcije i debitovala za seniorsku selekciju nacionalnog tima Srbije, na čijem je širem spisku.

Zvezda je moj san, od detinjstva, i imala sam sreću da mi ce snovi ostvare. Provela sam 7 nezaboravnih godina, uz zajedničko odrastanje i sazrevanje, kao prava porodica i to će zauvek ostati. Od kadetskih do seniorskih dana osvajali smo sve trofeje, izuzev jednog koji je ostao neostvarena želja – WABA liga. Nadam se da će Zvezda uskoro osvojiti i taj trofej, što želim od srca“.

KKŽ Crvena zvezda Kombank želi puno sreće Aleksandri Katanić u novom klubu, a vrata njenog kluba, vrata Crvene zvezde su zauvek širom otvorena za svog kapitena.

Srećno, Kato!