Pionirke KKŽ Crvena zvezda učestvovaće u novoj sezoni U15 WABA lige, za devojčice rođene 2004.godine i mlađe.

Žrebom je odlučeno da KKŽ Crvena zvezda bude u grupi A sa zagrebačkim klubovima Trešnjevka 2009 i Medveščak i Brod na Savi iz Slavonskog broda, ŽKK Ježica Ljubljana i Celjem iz Slovenije, kao i mađarskim PVSK Akademija iz Pečuja i Kaniža.

Zvezdine devojke će biti domaćin turnira 1.kola 14.oktobra, kada će u hali “FMP” u Železniku ugostiti ekipe Trešnjevke, Brod na Savi i PVSK Akademije. Domaćin drugog turnira 1.kola je Celje.

Crvena zvezda prvu utakmicu igra protiv vicešampiona regiona zagrebačke Trešnjevke, a drugi meč protiv Broda na Savi. Oba meča se igraju istog dana. 14.oktobra. Istog dana će i PVSK Akademija odmeriti snage sa Trešnjevkom i Brodom na Savi.

Nakon šest odigranih kola, koja će biti podeljena na po jedno kolo mesečno u dva turnira čiji će domaćini biti svi klubovi, najbolje četiri ekipe iz grupe obezbediće plasman u plej-of.

Crveno-bele pionirke su protekle sezone osvojile titule šampiona Srbije i Beograda, Mini kup Srbije, kao i tradicionalni “Osmomartovski” turnir Beograda, dok su tri članice ove generacije, uz trenera Ružicu Karić, osvojile državnu titulu u basketu 3h3.

Regionalno takmičenje biće odličan poligon za usavršavanje i napredak talentovanih devojaka iz Zvezdine najmlađe takmičarske generacije.