Пионирке ККЖ Црвена звезда учествоваће у новој сезони У15 WABA лиге, за девојчице рођене 2004.године и млађе.

Жребом је одлучено да ККЖ Црвена звезда буде у групи А са загребачким клубовима Трешњевка 2009 и Медвешчак и Брод на Сави из Славонског брода, ЖКК Јежица Љубљана и Цељем из Словеније, као и мађарским ПВСК Академија из Печуја и Канижа.

Звездине девојке ће бити домаћин турнира 1.кола 14.октобра, када ће у хали „ФМП“ у Железнику угостити екипе Трешњевке, Брод на Сави и ПВСК Академије. Домаћин другог турнира 1.кола је Цеље.

Црвена звезда прву утакмицу игра против вицешампиона региона загребачке Трешњевке, а други меч против Брода на Сави. Оба меча се играју истог дана. 14.октобра. Истог дана ће и ПВСК Академија одмерити снаге са Трешњевком и Бродом на Сави.

Након шест одиграних кола, која ће бити подељена на по једно коло месечно у два турнира чији ће домаћини бити сви клубови, најбоље четири екипе из групе обезбедиће пласман у плеј-оф.

Црвено-беле пионирке су протекле сезоне освојиле титуле шампиона Србије и Београда, Мини куп Србије, као и традиционални „Осмомартовски“ турнир Београда, док су три чланице ове генерације, уз тренера Ружицу Карић, освојиле државну титулу у баскету 3х3.

Регионално такмичење биће одличан полигон за усавршавање и напредак талентованих девојака из Звездине најмлађе такмичарске генерације.