Кошаркашице Црвене звезде мтс одбраниле су пехар Купа Милан Цига Васојевић победом у финалу у Нишу над Арт Баскетом 77-57 и донеле 15. трофеј националног Купа у клупске витрине!

Није било неизвесности у самом финалу, Црвена звезда је контролисала и резултата и дешавања на паркету од самог старта. Преломни тренуци утакмице били су у другој четвртини, Звезда је серијом 7-0 ушла у наставак, а противнице постигле прве поене тек после шест минута игре.

Серија 10-4 на самом старту, уз шест поена Милице Бојовић, била је добра основа за почетак меча. Арт је углавном одговарао преко Марије Авлијаш и Невене Вучковић, али није успео озбиљније да запрети. Снежа Чолић је тројком одвела утакмицу у црвено-белом правцу, Невена Наумчев била половична са пенала за 23-15 после 10 минута игре.

Челси Хал је донела прву двоцифрену предност, Милица Бојовић наставила серију и потврдила сјајно издање, Невена Наумчев заокружила серију између две четвртине на 8-0, (28-15). Марија Авлијаш је погодила из тешке позиције, затим и за три поена, али је узвратила Челси Хал, а Бојовићева потврдила Звездину предност за полувреме, 39-22.

Почетак другог полувремена донео је најлепши период кошарке и неколико сјајних акција. Милица Бојовић је постала прва играчица са двоцифреним бројем поена, везала је седам поена у низу, а Црвена звезда серијом 10-0 отишла на 52-27 у 25.минуту. Серију нашег тима прекинула је тројком Невена Росић после тајм-аута. Уследиле су две везане тројке, Челси Хал па Тина Јаковина и пред последњих 10 минута наш тим је имао 64-40.

Последња четвртине протекла је у слављеничком тону, црвено-беле су задржале предност и освојиле нови трофеј.

Најефикасније са по 17 поена биле су Милица Бојовић и Челси Хал, Тина Јаковина је убацила 13.

Најбољи стрелац финалне утакмице са 18 поенa је кошаркашица Црвене звезед на позајмици у  Арт Баскету, Марија Авлијаш, а награду је доделила бивша кошаркашица Зорица Тадић.

За МВП играчицу финала Купа изабрана је првотимка Црвене звезде мтс Челси Хал, са 24 индексна поена, а признање је доделио прослављени тренер и некадашњи тренер Винер Брокера Драгослав Петковић. Ваучер за продужени викенд у хотелу „Стара планина“ доделила је Ирена Јелић из компаније Стерлинг, партнера КСС.

Златне медаље кошаркашицама Црвене звезде мтс доделили су генерални секретар КСС Златко Болић и Борис Васојевић, син Милана Циге Васојевића. Мањи пехар у трајно власништво, капитену Црвене звезде мтс Невени Наумчев уручио је Борис Васојевић.

Велики прелазни пехар капитену Црвене звезде мтс Невени Наумчев уручио је председник КСС Предраг Даниловић.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 4 (4ск 2ас), Хал 17 (5ск 3ас 4укл 1укл), Чорто 2, Богићевић 8 (6ск 2ас 3укл 1), Зечевић 2, Катанић 7 (7ск 5ас 1укл), Дацић, Недељков (1ск 1ас), Јевтовић (1ск), Бојовић 17 (8ск 1ас), Јаковина 13 (5ск 2ас 1укл), Чолић 7 (2ск 4ас 1укл). Тренер: Драган Вуковић