Женска кошаркашка репрезентација Србије званичну одбрану титуле првака Европе почиње нарене недеље, када стартују квалификације за Европско првенство 2023. године у Израелу и Словенији. На списку селекторке Марине Маљковић налази се наша Маша Јанковић.

Наша репрезентација налази се у групи са Бугарском и Хрватском, а у првом квалификационом прозору одиграће само једну утакмицу, у недељу 14.новембра у Забоку, против Хрватске. На списку селекторке Марине Маљковић налази се 15 играчица међу којима је и европски шампион, наша Маша Јанковић, које се у Београду окупљају у недељу 7. новембра у хотелу „Краун Плаза“, а тренираће у дворани „Визура“ Тошин бунар до пута у Хрватску. Уз Машу Јанковић на списку се налази и доскорашњи капитен Црвене звезде, сада чланица Мехелена, Ивана Катанић.

До краја квалификација играће се још два прозора – у новембру 2022. и фебруару 2023. године, када Србију очекује двомеч са Бугарском, односно дуел са Хрватском у Србији.

Чак 38 репрезентација бори се за 14 места на Еуробаскету 2023. године, где ће се наћи поред домаћина Израела и Словеније. Пласман ће из квалификација обезбедити десет репрезентација победника група, као и још четири најбоље другопласиране екипе.

Нашој репрезентацији и Маши желимо пуно успеха у предстојећој утакмици.