KK Crvena zvezda prvu konferenciju za medije u novoj sezoni posvetio je nečemu što je svima u klubu vrlo važno, a takođe i Evroligi kao našem sada već višegodišnjem partneru. Teme su bile društvena odgovornost i „One Team“ projekat Evrolige i start prvenstva Srbije za košarkaše u kolicima, “Pravi šampioni”.

O takmičenju 4 tima koji će kroz ligaški deo koji će trajati 4 nedelje svoje veliko finale imati u petoj nedelji (u danu kada će KK Crvena zvezda igrati svoj evroligaški meč protiv Darušafake), govorili su autor vođa ovog projekta i direktor marketinga KK Crvena zvezda Filip Sunturlić, predsednik saveza košarkaša u kolicima Mikica Budimirović i prvotimci KK Crvena zvezda i ambasadori projekta „ONE TEAM” Luka Mitrović i Nemanja Dangubić.

Jedan od promotera i ambasadora projekta je i predsednica KKŽ Crvena zvezda, Nataša Kovačević, koja je u petak bila odsutna sa konferencije, jer je predvodila ženski tim u mađarskom Đeru gde su crveno-bele odigrale dve memorijalne utakmice sa domaćom ekipom. Ali se okupljenima i srpskoj javnosti obratila porukom:

Na moju veliku žalost nisam u mogućnosti da prisustvujem ovoj konferenciji jer se trenutno nalazim u Mađarskoj. Želim da iskoristim ovu priliku da poželim svu sreću učesnicima i sportistima „One Team“-a i projekta „Real Champions“! Naš zadatak kao sportista je da na terenu ostavimo srce, a košarka je, kao i život, igra u kojoj je sve moguće. Prepoznavanje odricanja koje smo učinili kako bi se bavili onim što volimo je nešto što nas povezuje. To nas čini jednim timom. A tim uvek pobeđuje! Svim srcem uz vas!

Liga je spremna za svoj početak, KK Crvena zvezda je uz ove momke, a o njima, nama kao klubu možda najbolje govori i naziv celog projekta – Pravi šampioni!