КК Црвена звезда прву конференцију за медије у новој сезони посветио је нечему што је свима у клубу врло важно, а такође и Евролиги као нашем сада већ вишегодишњем партнеру. Теме су биле друштвена одговорност и „One Team“ пројекат Евролиге и старт првенства Србије за кошаркаше у колицима, „Прави шампиони“.

О такмичењу 4 тима који ће кроз лигашки део који ће трајати 4 недеље своје велико финале имати у петој недељи (у дану када ће КК Црвена звезда играти свој евролигашки меч против Дарушафаке), говорили су аутор вођа овог пројекта и директор маркетинга КК Црвена звезда Филип Сунтурлић, председник савеза кошаркаша у колицима Микица Будимировић и првотимци КК Црвена звезда и амбасадори пројекта „ONE TEAM” Лука Митровић и Немања Дангубић.

Један од промотера и амбасадора пројекта је и председница ККЖ Црвена звезда, Наташа Ковачевић, која је у петак била одсутна са конференције, јер је предводила женски тим у мађарском Ђеру где су црвено-беле одиграле две меморијалне утакмице са домаћом екипом. Али се окупљенима и српској јавности обратила поруком:

На моју велику жалост нисам у могућности да присуствујем овој конференцији јер се тренутно налазим у Мађарској. Желим да искористим ову прилику да пожелим сву срећу учесницима и спортистима „One Team“-а и пројекта „Real Champions“! Наш задатак као спортиста је да на терену оставимо срце, а кошарка је, као и живот, игра у којој је све могуће. Препознавање одрицања које смо учинили како би се бавили оним што волимо је нешто што нас повезује. То нас чини једним тимом. А тим увек побеђује! Свим срцем уз вас!

Лига је спремна за свој почетак, КК Црвена звезда је уз ове момке, а о њима, нама као клубу можда најбоље говори и назив целог пројекта – Прави шампиони!