Crvena zvezda je u sklopu priprema odigrala i drugi prijateljski meč u Bugarskoj protiv ekipe Montane, i zabeležila drugi poraz nakon još jedne neizvesne završnice – 78:72 (8:14, 24:14, 26:25, 20:19).

Crveno-bele devojke odigrale su još jednu neizvesnu utakmicu u sklopu priprema za narednu sezonu protiv vicešampiona Bugarske i učesnika F4 WABA lige, Montane 2003.

Posle dobrog izdanja na startu meča izabranica Dragana Vukovića, posebno u napadu, rezultat na poluvremenu je bio 32:28 u korist Montane. U trećoj četvrtini videli smo jak tempo i najefikasniji period meča.

Crveno-bele su ušle u novu neizvesnu završnicu i posle velike drame izgubile od košarkašica Montane. Kao i u prvoj utakmici ekipa iz Bugarske je imala više sreće i koncentracije u završnom delu susreta.

Trener košarkašica Crvene zvezde Dragan Vuković zadovoljan je prikazanom igrom njegovog tima na dve utakmice u Bugarskoj, ali i nivoom košarke koje su obe ekipe pokazale.

Zahvalio bih se ekipi Montane, čiji je trener takođe i selektor ženske seniorske reprezentacije Bugarske. Za njih nastupa šest reprezentativki i dve internacionalke, oni su veoma dobra ekipa. Hvala im na gostoprimstvu koje su nam ukazali, ali i na dve kvalitetne utakmice“.

Zvezdine devojke u sklopu pripremnog perioda očekuje još jedna jaka provera. Crveno-bele dame će krajem meseca biti deo turnira u Banjaluci.