Crveno-bele košarkašice za novu sezonu pripremaju se u hali “Basket siti”.

Ekipa je kompletna, protekla je druga nedelja priprema. Nakon odrađenih testova na virus kovid-19, koji su bili negativni, od početnih dana je kombinovan bazični rad sa radom na tehničko-taktičkoj pripremi, uz opreznost kako bi se smanjio rizik od povreda u narednom periodu usled duge pauze.

Sledeće nedelje nas očekuju i prve kontrolne utakmice, a zatim i učešće na turniru “Branko Bane Milačić” u Nišu, u organizaciji UŽKK Student.

Trener Dragan Vuković će u novoj sezoni imati na raspolaganju veoma perspektivan, ali i podmlađen tim. Nove članice su kadetska reprezentativka i jedna od najtalentovanijih igračica Evrope Ana Milanović (Leotar03 Trebinje, 2005), Jelena Kapisoda (Rudar Ugljevik, 1999) i Lara Bošnjaković (2001).

Crvenu zvezdu su tokom leta napustile Milina Mišeljić i Marijana Zukanović koje su postale nove igračice ŽKK 021 iz Novog Sada, Marta Vulović (Triglav), Marta Mitrović (Art Basket), Nina Tešić (Radnički KG), Tamara Čubra i Đurđina Đokić (Karaburma).

Prva ženska košarkaška liga Srbije startuje 26/27. septembra, a poslednje 22. kolo regularnog dela zakazano je sa 6/7. mart 2021. godine. U 1.kolu novog šampionata Crvena zvezda će dočekati Radnički iz Kragujevca.

U novoj sezoni KKŽ Crvena zvezda će učestvovati u ŽKLS i Kupu Milana Cige Vasojevića.