Košarkašice Crvene zvezde u polufinalu Kupa Milana Cige Vasojevića koji se održava u Novom Sadu igraće protiv Partizana. Utakmica je na programu u subotu od 16:00.

U Košarkaškom savezu Srbije obavljen je žreb za finalni turnir Kupa „Milan Ciga Vasojević“, nacionalnog Kupa za košarkašice, koji nosi ime našeg legendarnog trenera od 2008. godine, a čiji će domaćin ove godine biti Novi Sad. U polufinalu Kupa u subotu od 16.00 sati sastaće se Crvena zvezda – Partizan.

Utakmice se igraju u velikoj dvorani SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu. Finale je na programu u nedelju 12. marta sa početkom u 16.00 sati, uz direktan TV prenos na RTS i odloženi snimak na TV Arena sport. Ulaz će biti besplatan na sve tri utakmice.

Žreb je bio poludirigovan i dve prvoplasirane ekipe Prve ženske lige Radivoj Korać i Crvena zvezda nisu mogle da se sastanu u polufinalu. Parove su izvukli kapiteni četiri tima učesnika – Aleksandra Katanić (Crvena zvezda), Kaja Nikolić (Radivoj Korać), Suzana Milovanović (Partizan) i Biljana Stanković (Vršac).

Ovogodišnji finalni turnir Kupa “Milan Ciga Vasojević” biće i prava prilika da se pokaže humanost i pomogne bivšoj košarkašici Jeleni Zorić, o čemu je govorila Olja Krivokapić Dragićević, komesar Prve ženske lige Srbije i kup takmičenja.

KKŽ Crvena zvezda brani trofej osvojen prošle godine u Vrbasu.