Патријарх Српске православне цркве, Њеова светост патријарх српски господин Порфирије организовао је у уторак у просторијама Патријаршије Српске православне цркве пријем за делегацију КК Црвена звезда коју су сачињавали мушки и женски тим са стручним штабовима, као и комплетан менаџмент нашег клуба на челу са председником Небојшом Човићем.

Том приликом патријарх Порфирије, који је самим овим чином и позивом учинио изузетну част КК и ККЖ Црвена звезда и свим људима који раде у клубу или се боре за његове боје на терену, благословио је комплетну делегацију нашег клуба и упутио речи охрабрења, љубави и подршке, али и изразио жељу за добро здравље, пред велике изазове и утакмице које кошаркашице и кошаркаше очекује на теренима ове сезоне и у њиховим каријерама, које су многима од њих у обе селекције, обогаћене и наступима за репрезентацију Србије.

Осим званичног дела, патријарх је у опуштеном разговору преко сат времена провео у дружењу, сликању и појединачним разговорима са играчима и стручним штабом и меаџментом нашег клуба, и учинио ову посету незаборавном за све црвено-беле који су дошли и у Патријаршију у уторак 05.10.2021. године.

Испред КК Црвена звезда патријарху Порфирију, капитен КК Црвена звезда мтс Бранко Лазић поклонио је урамљени дрес КК Црвена звезда који ће красити неки од кутака Патријаршије у којима борави Патријарх, а клуб је упутио и званичан позив нашем патријарху, који и сам никада није крио да је звездаш и велики љубитељ спорта и кошарке, да буде гост КК Црвена звезда у сезони која је управо почела.

Осим велике галерије слика, КК Црвена звезда ће током среде објавити и богат видео материјал о посети наших такмичарских тимова и делегације клуба, који су сви заједно доживели изузетну част овом посетом и сусретом са патријархом Порфиријем.