Košarkašice Crvene zvezde savladale su ekipu Vrbasa u derbiju 3.kola ŽKLS, 71-65! Najefikasnija je bila Aleksandra Katanić sa 20 poena.

U reprizi finala Kupa Milana Cige Vasojevića, Zvezda je ponovo bila uspešnija od Vrbasa! U izjednačenom i uzbudljivom meču više iskustva i strpljenja imale su izabranice Dragana Vukovića i slavile drugu pobedu u domaćem prvenstvu.

Zvezda je fantastično otvorila meč serijom 8-0 u prvih dva minuta, ali su se gošće vratile u rezultatski egal do kraja prvog perioda. U nekoliko navrata je Vrbas uspevao da preokrene rezultat, ali je Zvezda tokom većeg dela utakmice imala minimalnu prednost.

Kontrola u skoku i brza realizacija u kontri su doneli crveno-belima krucijalnu prednost, a zatim su Aleksandra Katanić i Milica Bojović kaznile brzopletost ekipe Vrbasa. I pored nekoliko grešaka, u najbitnijim trenucima Zvezda je sačuvala smirenost, a Jelena Ćirić gospodarila pod košem i nadigrala centra gostiju. u 38.minutu je bilo 63-63, a pobednika su presudile dve brze kontre, asistencije Bogićević nakon skokova Ćirićeve i poeni kapitena Katanić i Naumčev, a zatim i Bojović, za pobedničku seriju 6-0.

Aleksandra Katanić je odigrala odličan meč, preuzela ulogu lidera i podsetila na svoju pravu formu, a veliku pomoć imala je u ostatku ekipe, Prlji, Bogićević, Ćirić, Bojović i drugaricama. Čak 47 skokova je imala Crvena zvezda naspram 29 Vrbasa.

U narednom kolu, Crvena zvezda gostuje Vojvodini, u Novom Sadu, u subotu, u okviru 4.kola domaćeg prvenstva.

Crvena zvezda: I.Katanić 5 (3ukl,) Tešić, Prlja 11 (3sk, 3as), Bogićević 13 (7sk 7as), Zukanović, A.Katanić 20 (9sk 6as 4ukl), Ćirić 6 (13sk 5bl), Đokić 2, Naumčev 2, Bojović 10 (4sk), Čubra, Mišeljić. Trener: Dragan Vuković