Prva utakmica finala plej-ofa Ženske košarkaške lige Srbije između ŽKK Radivoj Korać i KKŽ Crvena zvezda na programu je sutra od 18 časova u dvorani “Šumice”.

Borba za najvažniji trofej počinje. Crvena zvezda se bori za šampionsku titulu na koju čeka 13 godina, Radivoj Korać za četvrtu u nizu. Uzastopni osvajači Kupa “Milana Cige Vasojevića” i titule šampiona Srbije.

U tri međusobna duela ove sezone, Crvena zvezda je slavila dva put. Poslednji duel u finalu Kupa “Milana Cige Vasojevića” pripao je crveno-belima.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Dragan Vuković smatra da će finalna serija biti kvalitetna i neizvesna.

Očekuje nas teška serija sa ekipom koja je kroz sezonu pokazala najviše i završila na prvom mestu. Mi smo završili ligu kao drugoplasirani tim i mislim da je pred nama pravo finale. Obe ekipe su mlade, pune energije i željne da pokažu koliko vrede, imaju dosta reprezentativki u mlađim kategorijama koje su budućnost naše ženske košarke. Naša dobra igra u finalu Kupa ništa ne znači… Ovo je nova priča, mada nam daje dodatni motiv da napravimo dobar rezultat“.

Veliko pojačanje u borbi za titulu Biljana Stjepanović očekuje tešku finalnu seriju.

Izuzimajući poslednju utakmicu finala Kupa, svi dueli u toku sezone između Crvene zvezde i Koraća bili su neizvesni, tako da nam prestoji teška finalna serija. Moraćemo mnogo da uložimo kako bi smo ostvarili ono što kao kolektiv dugo čekamo. Veoma poštujemo ekipu Radivoj Koraća. ali mi želimo da prekinemo seriju njihovih uspeha i osvojimo titulu šampiona države“.

Finale plej-ofa se igra na tri dobijene utakmice. Drugi meč u kome je domaćin Crvene zvezda na programu je 5. aprila 2017. u dvorani „Basket siti“ od 19:00. Treća utakmica je 8. ili 9. aprila, ponovo u „Šumicama“, eventualna četvrta 12. aprila i peta 19. aprila 2017.

Od ove sezone, priznanje za MVP košarkašicu prvenstva nosiće ime „Gordana Goca Bogojević“.