Црвена звезда гостовањем актуелном шампиону региона у Подгорици започиње нову сезону. Након две године поново у Регионалној лиги.

Припремни период се полако приближио крају. Кошаркашице Црвене звезде су у Мађарској имале две јаке провере против евролигаша из Ђера, екипе UNI Cargo, гостовале су и у Требињу, а у последњој провери освојен је турнир у Зеници.

Сезона почиње већ у среду, а први испит за црвено-беле је утакмица 1.кола WABA лиге против Будућности. Тренер Драган Вуковић пред гостовање у Подгорици каже да се није одустало од досадашњег концепта и да ће се екипа потрудити да се у најбољем светлу представи у Подгорици.

После двогодишње паузе Црвена звезда поново наступа у Регионалној лиги. Нисмо одступили од нашег концепта играња са јако младом екипом. Јаке утакмице у овом такмичењу су корак даље у сазревању тима. На предстојећој утакмици, као и на свакој следећој, ми ћемо дати све од себе. Противника изузетно поштујемо, али ћемо се потрудити да се на отварању лиге представимо у најбољем светлу„.

Будућност и ове сезоне има велике амбиције.

Жреб нам је доделио да већ у првом колу гостујемо актуелном прваку WABA лиге, подгоричкој Будућности, која и ове сезоне има велике амбиције у овом такмичењу. Сходно томе су направили веома веома јак тим који је добро утрениран и одлично вођен са клупе„, каже први тренер црвено-белих кошаркашица.

Утакмица Будућност Бемакс – Црвена звезда игра се у четвртак, 6.октобра у 19 часова, у хали Спортског и културног центра Универзитета Црне Горе у Подгорици. Хала је капацитета 770 места и изграђена је крајем прошле године.