Crvena zvezda gostovanjem aktuelnom šampionu regiona u Podgorici započinje novu sezonu. Nakon dve godine ponovo u Regionalnoj ligi.

Pripremni period se polako približio kraju. Košarkašice Crvene zvezde su u Mađarskoj imale dve jake provere protiv evroligaša iz Đera, ekipe UNI Cargo, gostovale su i u Trebinju, a u poslednjoj proveri osvojen je turnir u Zenici.

Sezona počinje već u sredu, a prvi ispit za crveno-bele je utakmica 1.kola WABA lige protiv Budućnosti. Trener Dragan Vuković pred gostovanje u Podgorici kaže da se nije odustalo od dosadašnjeg koncepta i da će se ekipa potruditi da se u najboljem svetlu predstavi u Podgorici.

Posle dvogodišnje pauze Crvena zvezda ponovo nastupa u Regionalnoj ligi. Nismo odstupili od našeg koncepta igranja sa jako mladom ekipom. Jake utakmice u ovom takmičenju su korak dalje u sazrevanju tima. Na predstojećoj utakmici, kao i na svakoj sledećoj, mi ćemo dati sve od sebe. Protivnika izuzetno poštujemo, ali ćemo se potruditi da se na otvaranju lige predstavimo u najboljem svetlu“.

Budućnost i ove sezone ima velike ambicije.

Žreb nam je dodelio da već u prvom kolu gostujemo aktuelnom prvaku WABA lige, podgoričkoj Budućnosti, koja i ove sezone ima velike ambicije u ovom takmičenju. Shodno tome su napravili veoma veoma jak tim koji je dobro utreniran i odlično vođen sa klupe“, kaže prvi trener crveno-belih košarkašica.

Utakmica Budućnost Bemaks – Crvena zvezda igra se u četvrtak, 6.oktobra u 19 časova, u hali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Hala je kapaciteta 770 mesta i izgrađena je krajem prošle godine.