Kadetkinje KKŽ Crvena zvezda Kombank ostvarile su polovičan uspeh na prvom turniru U17 WABA lige u Podgorici.

“Zvezdine zvezdice” su na turniru koji je održan u novoj, podgoričkoj “Bemaks areni” pobedile domaćina Budućnost Bemaks sa 59-51, a zatim su poražene u drugom meču od Lovćena Bemaks sa 57-40.

Nakon izjednačene borbe u prve tri četvrtine u prvom meču turnira koji je počeo u 10 časova, “Zvezdice” su savladale vršnjakinje iz Budućnosti zahvaljujući boljoj igri u finišu. Meč viner je bila Jovana Spasovski. Pri rezultatu 48-49, Spasovski je vezala dve trojke, uz odličnu odbranu celog tima, prethodila je osvojena lopta Ive Kecman, i prelomila meč u korist Crvene zvezde. Upravo je Jovana Spasovski nakon ofanzivnog skoka potvrdila prvu pobedu svog tima, 51-58.

Marija Avlijaš je bila najefikasnija sa 15 poena, pratile su je Sara Vasiljević sa 13 poena i Jovana Spasovski sa 12.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Ivanović, Runić 9, Vasiljević 13 (3as), Kecman 4 (4ukl), Vulović, Matić, Ćulibrk 2, Zečević 2 (6sk 2blk), Ćaćić 2, Stanković, Spasovski 12 (4sk), Avlijaš 15. Trener: Nemanja Planojević

U drugom meču protiv ekipe Lovćen Bemaks (14 časova) izjednačeno je bilo u prvoj četvrtini, ali je umor nakon treće utakmice u četiri dana umnogome doprineo da ekipa Nemanje Planojevića naglo padne u nastavku meča, što je Lovćen iskoristio i napravio nedostižnu prednost za konačnih 57-40.

Marija Avlijaš je bila najefikasnija i u drugom melu sa 9 poena, a po 8 su ubacile Sara Vasiljević i Iva Kecman.

KKŽ Crvena zvezda Kombank: Ivanović 3, Matić, Vasiljević 8, Kecman 8 (3sk), Runić 7 (2as), Zečević 2 (8sk 1blk), Stanković 3, Ćulibrk, Avlijaš 9 (6sk 2as), Spasovski (4sk), Vulović, Ćaćić. Trener: Nemanja Planojević

Do kraja 2019. godine na programu su još dva turnira U17 WABA lige, oba u Beogradu. Prvi 24. novembra u sali “Radivoj Korać”, a domaćin je ŽKK Radivoj Korać. Uz domaćina i Crvenu zvezdu učestvovaće i ŽKK Primorje iz Rijeke. Drugi 22. decembra u hali “Basket Siti” u organizaciji KKŽ Crvena zvezda Kombank, uz učešće ŽKK Radivoj Korać, ŽKK RMU Banovići i ŽKK Jumper iz Zenice.

Narednog vikenda “Zvezdine zvezdice” nastavljaju sa obavezama u Triglav ŽKLS, protivnik je ŽKK Gimnazijalac Tigar iz Pirota, u okviru 3. kola.