Скупштина општине Врбас организовала је пријем за нашу Машу Јанковић, шампиона Европе са женском кошаркашком репрезентацијом Србије.

Машу су у родном граду поздравили Предраг Ројевић, председник општине Врбас, Сања Жигић, председница Скупштине општине, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, Бојан Антонић, секретар Спортског савеза, и други функционери, као и тренери и чланови ЖКК Врбас Медела.

Ово је прелепо, хвала свима на дочеку и честиткама. Освајање златне медаље у Валенсији је мој најлепши дан у животу, а најлепше осећаје доживела сам приликом изласка на балкон на дочеку у Београду. Током првенства добијала сам бројне поруке подршке Врбашана и других људи из Србије и биле су ми веома значајне у тим данима такмичења. Било је веома напето, али након лошег почетка против Италије, али и остварене победе, а затим када смо успели да савладамо Шпанију, знале смо да ћемо освојити медаљу. Све остало биле је лакше, чак је финална утакмица против Француске била најмање напета. Бити члан репрезентације је неописиво лепо, ускоро крећу припреме за Олимпијске игре и надам се да ћу поново бити део тима. Део мојих снова је учешће на Олимпијским играма.

ФОТО: vrbas.net

Задовољство ми је и част што имам прилику да Маши Јанковић и целој репрезентацији Србије честитам на сјајном успеху оствареном на Првенству Европе. Нас срећним, задовољним и поносним чини и то што је део овог успеха и наша Маша, грађанка Врбаса, најбољи репрезент нашег града. Њен успех нас обавезује да и даље издвајамо значајна средства за спорт и даје нам наду да ћу и у будућности Врбас изнедрити нове шампионе, истакао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

Маша је у протеклој сезони са Црвеном звездом освојила 32. шампионску титулу, а затим постала прва играчица која је од 2003. године била део репрезентације на завршним турнирима директно из црвено-белих редова. Европска круна је остварење снова и најлепши могући крај сезоне.