Reprezentativni plejmejker Sanja Mandić novi je organizator igre KKŽ Crvena zvezda Kombank! Crvena zvezda i Sanja dogovorili su saradnju do decembra, uz mogućnost produžetka.

Sanja je rođena u Beogradu (24, 178cm), prve košarkaške korake je napravila u ŽKK Radnički Novi Beograd, a zatim je karijeru gradila u ŽKK Radivoj Korać, sa kojim je osvojila tri duple krune i Regionalnu ligu 2014. godine u čuvenom finalu protiv Crvene zvezde u Podgorici. Ponela je epitet MVP finalne serije ŽKLS 2016, a 2015. je proglašena za najbolju košarkašicu koja nastupa u Srbiji, kao i za najboljeg mladog igrača u regionu, uz brojna individualna priznanja i trofeje u juniorskoj konkurenciji.

2016. godine je potpisala za mađarski PIK Pečuj, nakon dve sezone odlučila se za promenu sredine i pojačala je redove poljske ekipe Energa Torun, a od januara do juna 2019. nastupala je za UNI Đer.

Za reprezentaciju Srbije je nastupala na SP 2014 kao najmlađi član nacionalne selekcije, kao i na EP 2017. godine. Bila je na širem spisku i prošla pripreme za EP 2019 koje se održalo u Beogradu.

Sanja se u godinama iza nas iskristalisala kao jedan od najboljih plejmejkera srpske ženske košarke i svojim kvalitetima, ali i iskustvom, biće veliko i vredno pojačanje za crveno-beli tim.

Priliku da debituje Sanja će imati već danas na meču 3. kola WABA lige protiv aktuelnog šampiona regiona, ekipe Beroe.

Sanja, dobro došla u Crvenu zvezdu!