Snežana Bogićević je potpisala ugovor sa dvostrukim šampionom regiona i višestrukim prvakom Slovenije, ekipom Cinkarna Celje.

Sneža je za Crvenu zvezdu debitovala 3.novembra 2012. godine, odigrala 185 utakmica, postigla 2233 poena i osvojila šest trofeja, uz dva učešća na Fajnal foru WABA lige.

Postigla je odlučujuće poene sa linije penala u finalu Kupa Milana Cige Vasojevića u Loznici ove godine, a bila je i najbolji strelac finala KLS 2019.

Sneža je bila istaknuti član generacije koja je osvojila 40. trofej u istoriji kluba nakon 12 godina perioda bez slavlja, u finalu Kupa Milana Cige Vasojevića u Vrbasu, zatim i nakon trinaest godina čekanja, 12.aprila 2017.godine titulu šampiona Srbije. 26.aprila 2018.godine u Hali sportova na Novom Beogradu koja nosi ime po legendarnom Ranku Žeravici, Crvena zvezda je u finalnoj seriji prvenstva Srbije savladala sa 3:1 KŽK Partizan 1953 i na taj način „prišila“ treću zvezdicu iznad grba. KKŽ Crvena zvezda je prvi klub iz crveno-bele porodice koji je stigao do takvog dostignuća.

U prethodnom periodu nametnula se kao jedna od najtalentovanijih igrača u svom uzrastu i na svojoj poziciji u regionu, ali i u celoj Evropi, što je potvrđivala i odličnim igrama u WABA ligi tokom protekle dve sezone, u kojima je bila najbolji poenter KKŽ Crvena zvezda Kombank i zaslužila počasno priznanje prošle sezone.

Pre svega želela bih da se zahvalim svima koji rade u Crvenoj zvezdi, i svim mojim saigračica tokom svih ovih sezona, kao i treneru. Bila mi je čast i zadovoljstvo da se afirmišem u ovako velikom klubu kao što je Crvena zvezda. Osetila sam da je vreme za promenu u karijeri, ali ostaće mi u lepom sećanju vreme provedeno u Zvezdi. Nadam se da ću se jednog dana vratiti.

KKŽ Crvena zvezda Kombank želi puno sreće i uspeha Sneži Bogićević u dresu novog kluba, Cinkarna Celje, uz želju da ponovo obuče crveno-beli dres.