Снежана Богићевић је потписала уговор са двоструким шампионом региона и вишеструким прваком Словеније, екипом Цинкарна Цеље.

Снежа је за Црвену звезду дебитовала 3.новембра 2012. године, одиграла 185 утакмица, постигла 2233 поена и освојила шест трофеја, уз два учешћа на Фајнал фору WABA лиге.

Постигла је одлучујуће поене са линије пенала у финалу Купа Милана Циге Васојевића у Лозници ове године, а била је и најбољи стрелац финала КЛС 2019.

Снежа је била истакнути члан генерације која је освојила 40. трофеј у историји клуба након 12 година периода без славља, у финалу Купа Милана Циге Васојевића у Врбасу, затим и након тринаест година чекања, 12.априла 2017.године титулу шампиона Србије. 26.априла 2018.године у Хали спортова на Новом Београду која носи име по легендарном Ранку Жеравици, Црвена звезда је у финалној серији првенства Србије савладала са 3:1 КЖК Партизан 1953 и на тај начин „пришила“ трећу звездицу изнад грба. ККЖ Црвена звезда је први клуб из црвено-беле породице који је стигао до таквог достигнућа.

У претходном периоду наметнула се као једна од најталентованијих играча у свом узрасту и на својој позицији у региону, али и у целој Европи, што је потврђивала и одличним играма у WABA лиги током протекле две сезоне, у којима је била најбољи поентер ККЖ Црвена звезда Комбанк и заслужила почасно признање прошле сезоне.

Пре свега желела бих да се захвалим свима који раде у Црвеној звезди, и свим мојим саиграчица током свих ових сезона, као и тренеру. Била ми је част и задовољство да се афирмишем у овако великом клубу као што је Црвена звезда. Осетила сам да је време за промену у каријери, али остаће ми у лепом сећању време проведено у Звезди. Надам се да ћу се једног дана вратити.

ККЖ Црвена звезда Комбанк жели пуно среће и успеха Снежи Богићевић у дресу новог клуба, Цинкарна Цеље, уз жељу да поново обуче црвено-бели дрес.