U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije danas je obavljen žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“, koji se 16. i 17. marta 2019. godine održava u Loznici, u dvorani “Lagator”.

U prvom polufinalu 16. marta od 16.00 časova sastaju se Crvena zvezda Kombank i Novosadska ŽKA, a od 18.30 časova Radivoj Korać i 021.

Pred brojnim gostima, potpredsednikom KSS za žensku košarku Anom Joković, komesarom Prve ženske lige i Kupa Bojanom Popovićem, predstavnicima klubova i košarkašicama, uvodnu reč dao je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Trofej je najviše puta osvajao Hemofarm, čak pet puta, Partizan se radovao tri puta, Crvena zvezda dva puta, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom.

I ove godine na završnom turniru Kupa učestvuju tri prvoplasirane ekipe iz Prve ženske lige Srbije i osvajač drugog stepena Kupa, a to su Crvena zvezda Kombank, Radivoj Korać, 021 i Novosadska ŽKA. S obzirom na to da je osvajač drugog stepena Kupa Radivoj Korać ostvario plasman po dva osnova, kao četvrtoplasirani klub u ligi na finalnom turniru će igrati Novosadska ŽKA.

Kao i prethodnih godina žreb je bio poludirigovan, tako da u polufinalu nisu mogli da se sastanu prvoplasirani i drugoplasirani u ligi, Crvena zvezda Kombank i Radivoj Korać.

Kapiteni klubova učesnika Aleksandra Katanić iz Crvene zvezde, Ljiljana Tomašević iz Koraća, Jovana Adamović iz 021 i Lara Radulović iz Novosadske ŽKA izvukli su parove polufinala.

Kako je već rečeno, u prvom polufinalu 16. marta od 16.00 časova sastaju se Crvena zvezda Kombank i Novosadska ŽKA, a od 18.30 časova Radivoj Korać i 021.

Polufinalni mečevi biće direktno prenošeni na YouTube kanalu KSS, dok je finale u nedelju 17. marta od 19.00 časova, uz direktan TV prenos na Arena sportu.

Kao i prošle godine, paralelno sa seniorkama igraće i pionirke, i to Beobasket Mini kup, na kome će učestvovati pionirke Crvene zvezde Kombank, Radivoja Koraća, Novosadske ŽKA i selekcija Loznice.

Isti parovi kao kod seniorki biće i u Beobasket Mini kupu, samo što će umesto pionirki kluba 021 igrati ekipa domaćina Loznica. Polufinala su na program u subotu od 11.00 i 13.00 sati, meč za treće mesto je u nedelju u 11.30, a finale u 13.30 časova.

Nakon borbe za prvi trofej u sezoni crveno-bele očekuje Fajnal for WABA lige u Celju, koji je na programu 23.-24.marta. Crvena zvezda će se sastati u polufinalu sa ekipom Budućnost Bemaks.

Crvena zvezda i Novosadska ŽKA odmeriće snage i u polufinalu plej-ofa domaćeg šampionata, koje je na programu odmah posle Fajnal fora WABA lige.