У просторијама Кошаркашког савеза Србије данас је обављен жреб за завршни турнир женског националног Купа „Милан Цига Васојевић“, који се 16. и 17. марта 2019. године одржава у Лозници, у дворани “Лагатор”.

У првом полуфиналу 16. марта од 16.00 часова састају се Црвена звезда Комбанк и Новосадска ЖКА, а од 18.30 часова Радивој Кораћ и 021.

Пред бројним гостима, потпредседником КСС за женску кошарку Аном Јоковић, комесаром Прве женске лиге и Купа Бојаном Поповићем, представницима клубова и кошаркашицама, уводну реч дао је потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.

Национални Куп самосталне Србије игра се од 2006. године. Трофеј је највише пута освајао Хемофарм, чак пет пута, Партизан се радовао три пута, Црвена звезда два пута, а Радивој Кораћ и Војводина по једном.

И ове године на завршном турниру Купа учествују три првопласиране екипе из Прве женске лиге Србије и освајач другог степена Купа, а то су Црвена звезда Комбанк, Радивој Кораћ, 021 и Новосадска ЖКА. С обзиром на то да је освајач другог степена Купа Радивој Кораћ остварио пласман по два основа, као четвртопласирани клуб у лиги на финалном турниру ће играти Новосадска ЖКА.

Као и претходних година жреб је био полудиригован, тако да у полуфиналу нису могли да се састану првопласирани и другопласирани у лиги, Црвена звезда Комбанк и Радивој Кораћ.

Капитени клубова учесника Александра Катанић из Црвене звезде, Љиљанa Томашевић из Кораћа, Јованa Адамовић из 021 и Ларa Радуловић из Новосадске ЖКА извукли су парове полуфинала.

Како је већ речено, у првом полуфиналу 16. марта од 16.00 часова састају се Црвена звезда Комбанк и Новосадска ЖКА, а од 18.30 часова Радивој Кораћ и 021.

Полуфинални мечеви биће директно преношени на YouTube каналу КСС, док је финале у недељу 17. марта од 19.00 часова, уз директан ТВ пренос на Арена спорту.

Као и прошле године, паралелно са сениоркама играће и пионирке, и то Беобаскет Мини куп, на коме ће учествовати пионирке Црвене звезде Комбанк, Радивоја Кораћа, Новосадске ЖКА и селекција Лознице.

Исти парови као код сениорки биће и у Беобаскет Мини купу, само што ће уместо пионирки клуба 021 играти екипа домаћина Лозница. Полуфинала су на програм у суботу од 11.00 и 13.00 сати, меч за треће место је у недељу у 11.30, а финале у 13.30 часова.

Након борбе за први трофеј у сезони црвено-беле очекује Фајнал фор WABA лиге у Цељу, који је на програму 23.-24.марта. Црвена звезда ће се састати у полуфиналу са екипом Будућност Бемакс.

Црвена звезда и Новосадска ЖКА одмериће снаге и у полуфиналу плеј-офа домаћег шампионата, које је на програму одмах после Фајнал фора WABA лиге.