Košarkaški klub ženski Crvena zvezda otvorio je u nedelju vrata najmlađim košarkašicama iz regiona. Posle nekoliko godina, Crvena zvezda vratila se u konkurenciju mlađih kategorija u regionu, a ove sezone priliku da se takmiče sa vršnjakinjama iz zemalja regiona dobile su aktuelne osvajačice duple krune u svom uzrastu – pionirke Crvene zvezde.

Zvezda je ugostila tri ekipe na prvom turniru WABA U15 lige – Trešnjevku iz Zagreba, PVSK iz Pečuja i Brod na Savi iz Slavonskog broda, a u prvom planu u nedelju su bili zadovoljstvo svih gostiju, roditelja na tribinama, ali i odlična košarkaška predstava na terenu, koju su priredile najmlađe košarkašice regiona.

Crveno-bele devojčice poražene su u prvom duelu od ekipe Trešnjevke rezultatom 49-51. U veoma uzbudljivoj i tesnoj utakmici, sa mnogo preokreta, ekipa Crvene zvezde još jednom je dokazala da je najbolji tim u Srbiji i da je takmičenje u regionalnom šampionatu za njih pravi izazov. Najbolja u timu Ružice Karić bila je Marija Avlijaš sa 14 poena, po 13 su ubacile Sara Vasiljević i Teodora Ćulibrk.

U drugom okršaju protiv drugog hrvatskog predstavnika u takmičenju, ekipe Broda na Savi crveno-bele su bile bolji rival tokom čitavih 40 minuta i ni u jednom trenutku nisu dozvoljavale protivniku da ih ozbiljnije ugrozi. Zvezda je slavila ubedljivim rezultatom 87-47. Sigurnu igru domaćina turnira predvodila je Marija Avlijaš sa 18 postignutih poena, Teodora Ćulibrk postigla je 14, Andreja Stanković poen manje, uz još 11 skokova i ostvaren dabl-dabl učinak, a dvocifrena je bila i Dunja Zečević sa 10 ubačenih koševa.

U preostala dva meča dana Trešnjevka je trijumfovala protiv ekipe PVSK 80-54, dok je tim iz Pečuja slavio protiv Broda na Savi sa 45-40.

KKŽ Crvena zvezda – Trešnjevka 49-51

KKŽ Crvena zvezda: Milovanović 0, Vasiljević 13, Ivanović 0, Janković 0, Matić 4, Ćulibrk 13, Avlijaš 14, Zečević 0, Ulemek 0, Puzić 3, Vukša 0, Stanković 2.

KKŽ Crvena zvezda – Brod na Savi 87-47

KKŽ Crvena zvezda: Milovanović 6, Vasiljević 0, Ivanović 9, Janković 0, Matić 9, Ćulibrk 14, Avlijaš 18, Zečević 10, Ulemek 4, Puzić 4 (11 sk), Stanković 13 (11 sk), Anđelković 0.