Председништво Кошаркашког савеза Београда на својој седници, одржаној дана 12. новембра 2020. донело је следећу одлуку:

Сва кошаркашка такмичења-утакмице, сениорске (Прва и Друга мушка регионална лига) и млађе категорије (Квалитетне, Друге и Регионалне лиге Београда) које су у организацији Кошаркашког савеза Београда, одлажу се до 30. Новембра 2020.

Одлука ступа на снагу одмах и односи се на све утакмице почев од петка 13.11.2020. године (утакмице које су заказане за четвртак 12.11.2020. могу несметано да се одрже у заказаним терминима).

Председништво ће свакодневно пратити епидемиолошку ситуацију и донети одлуку о даљем статусу такмичења после 30. новембра 2020. (да ли се такмичења настављају или се даље одлажу).

Задужују се комесари такмичења да у сарадњи са канцеларијом КСБ спроведу наведену Одлуку.

Образложење:

Сходно тешкој епидемиолошкој ситуацији, посебно у Београду, сматрајући да треба да будемо одговорни и солидарни са свим мерама које се предузимају у циљу смиривања епидемије, с’обзиром да је из дана у дан све већи број заражених играча који најчешће заразу преносе, с’обзиром да на данашњи дан има отказано више од 40 утакмица, с’обзиром да клубови имају све више проблема око организације утакмица и броја играча способних за наступ, уважавајући обављене консултације и са делом представника клубова, Председништво је донело Одлуку о одлагању такмичења.

Кошаркашки савез Београда
Бошко Аџић, председник