I u drugom derbiju ove sezone, prvom u WABA regionalnom takmičenju, Crvena zvezda je slavila protiv Partizana i nastavila pobednički niz.

Trener crveno-belih Dragan Vuković i Snežana Bogićević složni su da je odlična igra Crvene zvezde u drugom poluvremenu odlučila pobednika.

U prvom poluvremenu smo protivniku dozvolili više skokova u napadu i mnogo unutrašnje igre, gde su njihovi igrači stariji, viši i iskusniji i u tom segmentu su napravili prednost u odnosu na nas. U drugom poluvremenu smo promenili način igre i u odbrani bili agresivniji i brži. Presudila je treća deonica gde smo sveli protivnika na samo deset poena. Mislim da smo zasluženo pobedili, žao mi je što nismo uspeli da sačuvamo razliku koja je u jednom momentu bila 20 poena. S obzirom da imamo mladu i neiskusnu ekipu, ja ne mogu da budem nezadovoljan i nadam se da ćemo u narednom periodu napraviti još uspeha“, ističe Zvezdin trener nakon petog uzastopnog trijumfa.

Snežana Bogićević je ponovo bila najefikasniji pojedinac.

Derbi kao derbi je jedna posebna utakmica. Igra se sa posebnim žarom i željom. Nema umora, nema povreda, igra se punom energijom. Nismo od početka uspeli da nametnemo svoju igru i dopustili smo da nas uvedu u svoj ritam. U drugom poluvremenu smo zaigrali mnogo bolje i agresivnije, i rezultat je bio stečena prednost koju smo uspeli da zadržimo do kraja što je bilo dovoljno za pobedu“.