Crvena zvezda je u prvom derbiju ove sezone, u 9.kolu Ženske košarkaške lige Srbije, savladala KŽK Partizan 1953 u Basket sitiju, 74-53.

Svoje utiske nakon utakmice izneli su trener Dragan Vuković i Marija Prlja, najefikasniji pojedinac u redovima crveno-belih.

Trener Dragan Vuković smatra da je utakmica bila mnogo teža nego što to rezultat pokazuje.

Jako teška utakmica za nas, iako rezultat to možda ne pokazuje. Mislim da smo se dobro spremili. Derbi je derbi, ima posebnu draž i uvek je lepo pobediti. U ovom mesecu imamo nekoliko utakmica kod kuće u kojima ćemo, nadam se, ući u seriju pobeda i popraviti poziciju na tabeli. Dolazi nam Celje u Jadranskoj ligi, a posle toga gostujemo u Novom Sadu i nadam se da ćemo ovu godinu završiti pobedama“.

Najiskusnija i najefikasnija, Marija Prlja je u presudnim trenucima preuzela odgovornost i sa 20 poena trasirala put ka pobedi u derbiju.

Mislim da su ključni bili naše trčanje, kao i kontranapad, gde smo uspevali da dođemo do laganih poena i samim tim da dođemo do prednosti u trećoj četvrtini. Tako smo odigrali do kraja i uspeli da stignemo do jako bitne pobede“.