KKŽ Crvena zvezda je savladao Kraljevo u prvom polufinalnom meču Kupa Milana Cige Vasojevića u Banji Koviljači i plasirao se u treće uzastopno finale.

Trener crveno-belih košarkašica Dragan Vuković ističe da je jedan od dva postavljena cilja ispunjen.

Izuzetno teška utakmica, protiv ekipe Kraljeva koja je kroz dosadašnji deo prvenstva pokazala da je veoma kvalitetna. Završila je na trećem mestu u domaćoj ligi. Pre svega jako nezgodna, iskusna, šuterska ekipa, a opet ima i pojedinca Amerikanku Bra Šaj koja dominira pod oba koša, sada je napravila 24 skoka što mislim da je rekord do sada i sa kojom smo imali velikih problema. Jako je brza i okretna, ima brz odraz i pravila nam je dosta problema. Od toga smo se teško branili. Kad god bi nam padala koncentracija, Kraljevo je pravilo serije i približilo nam se, a onda bismo se mi našom igrom vratili. Tako smo i dogurali do kraja utakmice. Imali smo mnogo kadrovskih problema, imali smo dosta utakmica u poslednjem periodu. Postavio sam dva cilja pred ovu utakmicu. Prvo je bio ulazak u finale, drugi da neke igrače vratimo iz povreda, a neke odmorimo. Videćemo u finalu koliko smo u tome uspeli.

I najefikasniji pojedinac susreta Snežana Bogićević deli isto mišljenje.

Čestitam svojoj ekipi na prolasku u finale, čestitam i protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri. Ispoštovali smo ono što smo se dogovorili u svlačionici. Imali smo jasan cilj, da pobedimo, i to smo ostvarili.

Finale je na programu od 19 časova, uz direktan prenos na Arenasport TV.