Košarkašice Crvene zvezde ostvarile su prvu pobedu u Superligi. U Basket sitiju crveno-bele su bile uspešnije od ekipe Triglav iz Kranja.

Trener Dragan Vuković smatra da je njegova ekipa u prvom poluvremenu dozvolila protivniku da uspostavi svoju igru, ali da su u nastavku zaigrali kako treba.

Igrali smo mnogo mekano u prvom poluvremenu i dozvolili ekipi Triglava da nametne svoj ritam, gde su za nijansu iskusniji i stariji od nas, i oni su to znali da iskoriste. U drugom poluvremenu smo nametnuli svoj ritam i agresivniju odbranu, u kojoj je bilo više trčanja. Uspeli smo da svedemo Triglav na samo 13 poena u drugom poluvremenu. To je ključ uspeha, naša borba, zalaganje, energija.”

Snežana Bogićević je ponovo bila najefikasnija sa 23 poena.

Mnogo bitna utakmica za nas zbog daljeg takmičenja i našeg samopouzdanja. Nismo uspeli od početka da nametnemo svoj ritam, dozvolili smo da diktiraju tempo utakmice. Drugo poluvreme smo počeli mnogo čvršće i jače, agresivnost smo podigli na viši nivo i preuzeli kontrolu utakmice u svoje ruke. Idemo dalje, pripremamo se za sledeće utakmice koje nas očekuju.”