Šesti kamp u organizaciji KKŽ Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu koji od ove godine nosi ime po Dragani Vuković završen je sinoć podelom diploma.

Na otvorenim terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu od 23. do 29.avgusta devojčice rođene 2006. godine i mlađe, šestu godinu zaredom uz trenere predavače iz sistema kluba otkrivale su početne košarkaške “tajne”.

Poslednjeg dana kampa gost je bila Ana Joković, potpredsednica KSS zadužena za žensku košarku, legenda KKŽ Crvena zvezda i najmlađi debitant srpske i evropske košarke.

Tokom prethodne nedelje polaznice kampa su učile su od prvog trenera KKŽ Crvena zvezda Dragana Vukovića i trenera mlađih kategorija KKŽ Crvena zvezda Ružice Karić i Nemanje Nenadića, a posebnu draž je dalo prisustvo gostiju i promotera kampa.

Kamp je otvorila Sonja Vasić, polaznice su se družile i odradile zajednički trening i sa prvotimkama KKŽ Crvena zvezda u četvrtak. Pionirke i kadetkinje KKŽ Crvena zvezda od kojih je većina prošla kroz kamp su bile svakodnevno prisutne i evocirale uspomene na dane kada su bile na mestu sadašnjih polaznica.

Pre početka poslednjeg treninga, odličnu atmosferu na samom kampu potvrdile su članice pionirske selekcije KKŽ Crvena zvezda koje su uručile rođendanski poklon prvom treneru Draganu Vukoviću.

Pre podele diploma, koje je uručivao brat Dragane Vuković, Goran, polaznice je pozdravila Ana Joković.

Posle zajedničke fotografije, osmesi devojčica i želja za radom i napredovanjem u njihovim počecima u igri pod obručima, pokazali su da je odrađen odličan posao tokom sedmodnevnog druženja na mestu gde je košarka nastajala.

Druženje će se nastaviti i u nedelju, revijalnom utakmicom između pionirki KKŽ Crvena zvezda (2006.godište i mlađe) i gostiju iz novosadskog naselja, Kisač.

Mi se okrećemo narednom kampu, da zajedno sa budućim zvezdicama kreiiramo nove strane magične igre pod obručima.

Vidimo se i sledeće godine na Malom Kalemegdanu!