Završni turnir prvenstva Srbije za kadetkinje održaće se ovog vikenda u hali u Železniku. Crvena zvezda brani titulu šampiona.

Na završnom turniru osim Crvene zvezde učestvuju ekipe ŽKK Radivoj Korać, ŽKK Čelarevo i ŽKK Titel. Utakmice polufinala se igraju u subotu, dok su u nedelju na programu utakmica za 3.mesto i finalni meč.

Regularni deo sezone Ženske kadetske lige Srbije je završen pre dva i po meseca. Četiri ekipe koje su se plasirale na finalni turnir imale su dosta vremena da treniraju, napreduju i promene neke stvari u svojoj igri. Mi smo sezonu završili na drugoj poziciji na tabeli sa tri poraza. Dve utakmice smo izgubili od Radivoja Koraća i jednu od Čelareva sa kojima se sastajemo u polufinalu. U ekipi od ove sezone ima nekoliko novih igračica, pa nije ni čudo što smo tokom sezone imali dosta oscilacija u igri. Naš cilj je uvek isti. Pokušaćemo da nađemo put do njega ili ćemo ga sami napraviti“, ističe Zvezdin trener Predrag Stanojčić.

Za Crvenu zvezdu će nastupiti: Sara Vuldridž, Jovana Đorđević, Tanja Milošević, Jovana Vulović, Nikolina Deurić, Dajana Pavlović, Anđela Mitrović, Katarina Dešić, Marija Ristić, Tamara Veselinović, Marta Mitrović i Iva Drobnjak. Trener je Predrag Stanojčić, a stručni štab čine pomoćni trener Nemanja Lambergar, službeni predstavnik Zoran Kovačić, kondicioni trener Boris Ristanović i fizioterapeut Luka Jojić.

Subota 13.05.2017.

15:15 – KKŽ Crvena zvezda – Čelarevo
17:30 – ŽKK Radivoj Korać – Titel

Nedelja 14.05.2017.

15:00 – Utakmica za 3.mesto
17:00 – Finale