Завршни турнир првенства Србије за кадеткиње одржаће се овог викенда у хали у Железнику. Црвена звезда брани титулу шампиона.

На завршном турниру осим Црвене звезде учествују екипе ЖКК Радивој Кораћ, ЖКК Челарево и ЖКК Тител. Утакмице полуфинала се играју у суботу, док су у недељу на програму утакмица за 3.место и финални меч.

Регуларни део сезоне Женске кадетске лиге Србије је завршен пре два и по месеца. Четири екипе које су се пласирале на финални турнир имале су доста времена да тренирају, напредују и промене неке ствари у својој игри. Ми смо сезону завршили на другој позицији на табели са три пораза. Две утакмице смо изгубили од Радивоја Кораћа и једну од Челарева са којима се састајемо у полуфиналу. У екипи од ове сезоне има неколико нових играчица, па није ни чудо што смо током сезоне имали доста осцилација у игри. Наш циљ је увек исти. Покушаћемо да нађемо пут до њега или ћемо га сами направити„, истиче Звездин тренер Предраг Станојчић.

За Црвену звезду ће наступити: Сара Вулдриџ, Јована Ђорђевић, Тања Милошевић, Јована Вуловић, Николина Деурић, Дајана Павловић, Анђела Митровић, Катарина Дешић, Марија Ристић, Тамара Веселиновић, Марта Митровић и Ива Дробњак. Тренер је Предраг Станојчић, а стручни штаб чине помоћни тренер Немања Ламбергар, службени представник Зоран Ковачић, кондициони тренер Борис Ристановић и физиотерапеут Лука Јојић.

Субота 13.05.2017.

15:15 – ККЖ Црвена звезда – Челарево
17:30 – ЖКК Радивој Кораћ – Тител

Недеља 14.05.2017.

15:00 – Утакмица за 3.место
17:00 – Финале