Košarkašice Crvene zvezde doputovale su u Bugarsku, u Staru Zagoru, gde će sutra protiv ekipe Beroe odigrati prvu utakmicu Top8 WABA Superlige. Utakmica počinje u 18 časova, u Opštinskoj hali.

Crvena zvezda je juče zabeležila prvu pobedu u 2017.godini u Vrbasu, a već danas je stigla u Staru Zagoru. Beroe je ekipa koja je zabeležila najbolji učinak u prvom delu takmičenja. Slavili su 7 pobeda, uz samo jedan neuspeh i preneli najveći broj poena u drugu fazu (11). U derbiju šampionata Bugarske, u nedelju su savladali u gostima ekipu Montane 2003, 69-64.

Ekipu predvodi sjajna Monik Rid, koja beleži dabl-dabl učinak po utakmici u WABA ligi, 23.3 poena i 10.3 skokova. Po broju poena je na drugom mestu, iza Anamarije Preželj, a na prvom mestu je po indeksu uspešnosti. Proglašena je za MVP prve faze takmičenja i za decembar mesec 2016.godine.

Trener Dragan Vuković ističe da Crvenu zvezdu očekuje pravi izazov protiv ekipe sa visokim ambicijama.

Tek je završena pauza, a mi smo već uhvatili brzi ritam igranja. U ponedeljak uveče smo završili utakmicu u Vrbasu, a već sutra sledeća utakmica na 800km razdaljine. Igramo protiv trenutno prvoplasiranog tima visokih ambicija. To potvrđuju rezultati i četiri igračice iz SAD i nekoliko reprezentativki Bugarske u ekipi. Pravi izazov za nas, da u otvorenoj utakmici i borbi vidimo koliko vredimo. Daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat i ostavimo dobar utisak“.

Crvena zvezda je za vikend slobodna u domaćem šampionatu, a u narednom kolu Regionalne lige dočekuje slovenački Triglav.