Кошаркашице Црвене звезде допутовале су у Бугарску, у Стару Загору, где ће сутра против екипе Берое одиграти прву утакмицу Топ8 WABA Суперлиге. Утакмица почиње у 18 часова, у Општинској хали.

Црвена звезда је јуче забележила прву победу у 2017.години у Врбасу, а већ данас је стигла у Стару Загору. Берое је екипа која је забележила најбољи учинак у првом делу такмичења. Славили су 7 победа, уз само један неуспех и пренели највећи број поена у другу фазу (11). У дербију шампионата Бугарске, у недељу су савладали у гостима екипу Монтане 2003, 69-64.

Екипу предводи сјајна Моник Рид, која бележи дабл-дабл учинак по утакмици у WABA лиги, 23.3 поена и 10.3 скокова. По броју поена је на другом месту, иза Анамарије Прежељ, а на првом месту је по индексу успешности. Проглашена је за МВП прве фазе такмичења и за децембар месец 2016.године.

Тренер Драган Вуковић истиче да Црвену звезду очекује прави изазов против екипе са високим амбицијама.

Тек је завршена пауза, а ми смо већ ухватили брзи ритам играња. У понедељак увече смо завршили утакмицу у Врбасу, а већ сутра следећа утакмица на 800км раздаљине. Играмо против тренутно првопласираног тима високих амбиција. То потврђују резултати и четири играчице из САД и неколико репрезентативки Бугарске у екипи. Прави изазов за нас, да у отвореној утакмици и борби видимо колико вредимо. Даћемо све од себе да направимо добар резултат и оставимо добар утисак„.

Црвена звезда је за викенд слободна у домаћем шампионату, а у наредном колу Регионалне лиге дочекује слoвеначки Триглав.