Košarkašice Crvene zvezde savladale su bugarski Beroe 83-81 (19-27, 26-11, 20-18, 18-25), u okviru 5.kola WABA Superlige! Najefikasnije su bile Ivana Katanić i Nevena Naumčev sa po 16 poena.

Crveno-bela serija se nastavlja! I ekipa iz Stare Zagore, koja je jedina nanela poraz u WABA Superligi našem timu, je poražena u Beogradu! Sedma pobeda Crvene zvezde u nizu!

Kada u timu nema Monik Rid, Beroe je druga ekipa. Iako to početak nije nagoveštavao, bugarska ekipa je serijom 10-0 otvorila utakmicu. Crvena zvezda je preko kapitena Aleksandre Katanić postigla prve poene pri isteku trećeg minuta meča. Zvezda je serijom Marije Prlje uspela da uhvati priključak, ali prvi period igre pripao je timu iz Stare Zagore.

Druga četvrtina je u velikoj meri odlučila pobednika. Zvezda je u serijama topila minus, gošće se nisu predavale do sredine drugog perioda, kada je Milica Bojović izjednačila na 32-32. Crveno-bele je u prednost dovela Ivana Katanić, a kada su preuzele vođstvo do kraja meča nisu ispuštale. Mina Đorđević je poenima postavila konačan rezultat pred odmor, 45-38.

Gde su stale u prvom, tu su nastavile u drugom poluvremenu Zvezdine devojke. Serija 6-0, odlična odbrana. Beroe je prve poene postigao tek pri početku petog minuta trećeg perioda. Milica Bojović je u tim trenucima bila nepogrešiva, a Aleksandra Katanić je donela najveću prednost Zvezdi na meču, +14 (52-38). Uspele su gošće da se približe na pet poena minusa, ali Ivana Katanić je odvela Zvezdu u “mirnu luku” vezanim poenima.

Tajša Prajs i Kelindra Zakeri su ponovo dovele Beroe na minus od pet poena, ali je Ivana Katanić uzvratila istom merom. Nevena Naumčev je unela dodatnu energiju u Zvezdin tim, vezala sedam poena i izabranice Dragana Vukovića su održavale prednost od deset poena do dva minuta pred kraj utakmice. Beroe je pokušao da u poslednjim trenucima uvede utakmicu u neizvesnu završnicu i serijom od 10-0 se približio na samo tri poena minusa. Videli smo penal završnicu u kojoj su Zvezdine devojke bile hladnokrvne i zasluženo došle do velikog trijumfa i revanša nad bugarskim timom. Iako Beroe u timu ima četiri internacionalne iz SAD i kontinuitet igranja na međunarodnoj sceni, Zvezdina deca su pokazala da naš klub ima svetlu budućnost!

Najefikasnije su bile Ivana Katanić i Nevena Naumčev sa po 16 poena, Bojović je dodala 15, kapiten Aleksandra Katanić postigla je 14 koševa. Kod gošći su se istakle Perkins i Zakeri sa po 18 poena.

Crvena zvezda je sada peta na tabeli, tri boda manje od pozicije koja vodi na Fajnal for i ekipe Atlete iz Celja. U narednom, Zvezda putuje u Sloveniju, na utakmicu protiv ekipe Triglava, koja ima isti broj bodova kao naš tim.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić 16 (3sk 5as), Tešić, Prlja 11 (3sk 3as), Bogićević 5 (1sk 1as), Zukanović, A.Katanić 14 (4sk 3as 5ukl), Ćirić (2sk), Naumčev 16 (6sk 1as 1ukl), Bojović 15 (5sk 1as 2ukl), Čubra, Đorđević 4 (6sk 2ukl), Mišeljić 2 (3sk). Trener: Dragan Vuković.