Košarkašice Crvene zvezde plasirale su se u finale Kupa Milana Cige Vasojevića! Zvezda je nakon velike borbe u polufinalu savladala Partizan 195, 53-50 (7-8, 8-14, 26-16, 12-12)! Najefikasnija je bila Milina Mišeljić sa 13 poena!

Velika borba u “Spensu”! Prvo poluvreme obeležile su čvrste odbrane na obe strane i jako mali broj poena. Nakon početnih poena crno-belih, sve do isteka 4.minuta nismo videli nove poene, a Živadinović je u poslednjem napadu donela Partizanu prednost. Nastavile su seriju crno-bele i u drugoj četvrtini, ukupno 10-0, došle do dvocifrene prednosti, a Crvena zvezda prve poene u drugoj deonici postiže nakon 6 minuta igre. Na poluvreme se otišlo vođstvom Partizana, 15-22.

Treća četvrtina je bila presudna. Zvezda se probudila i na krilima Miline Mišeljić došla do preokreta. Tokom cele sezone Mišeljić postiže trojku u pravo vreme, tako je i bilo i kada je najpotrebnije. Crvena zvezda je postigla 26 poena u trećem periodu, a 13 su delo Mišeljić. Mišeljić je postigla dva poena nakon uspešnih penala Živadinović, a zatim je trojkom dovela Zvezdu na koš minusa, da bi kapiten Aleksandra Katanić Zvezdi donela prednost nakon dugog perioda. Nije zadrhtala ruka Mišeić, pogodila je još jednu trojku, a zatim je faulirana u šutu za tri poena i bila precizna tri puta sa linije za slobodna bacanja. Četvrtinu je završila novim poenima nakon osvojene lopte za 41-38 za kraj treće četvrtine.

U poslednjih 10 minuta obe ekipe su se smenjivale u vođstvu. Milena Živadinović je kreirala mini seriju crno-belih 5-0, i do 39.minuta igralo se koš za koš. Onda opet Mišeljić pravi razliku, ovog puta u odbrani, blokada i defanzivni skok, Mina Đorđević maksimalna sa penala za 51-47. Orozović je uzvratila istom merom, a Mišeljić ponovo blokirala Stepanović. Ušli smo u penal završnicu u kojoj je Zvezda bila mirnija, kapiten Katanić je bila dva puta polovična, Orozović je imala identičan uspeh. U poslednjem napadu Vidović je promašila za tri poena i produžetke i Zvezda je u finalu!

Milina Mišeljić 13 poena, svih 13 u trećem periodu, najefikasnija za Zvezdino finale. Pratila je kapiten Aleksandra Katanić, 11 poena 6 skokova i čak 7 osvojenih lopti. Na drugoj strani, Orozović najefikasnija sa 15 poena, dok je Živadinović postigla 11.

U finalu Crvena zvezda čeka pobednika susreta Radivoj Korać – Vršac.

KKŽ Crvena zvezda: I.Katanić, Prlja 6 (4as 2ukl), Bogićević 6, Zukanović, A.Katanić 11 (6sk 3as 7ukl), Ćirić 2, Naumčev 8 (3sk), Bojović (5sk), Čubra, Đorđević 5 (4sk), Jovanović 2 (2sk), Mišeljić 13 (4sk 2ukl 2blk). Trener: Dragan Vuković.