Pionirke KKŽ Crvena zvezda Kombank odbranile su pehar Beobasket Mini kupa pobedom nad domaćinom turnira ŽKK Loznica u dvorani “Lagator”, ubedljivim rezultatom 70-49.

Kao i protekle godine, nakon osvajanja tradicionalnog turnira za 8.mart, Zvezdine devojčice su odbranile trofej osvojen u Banji Koviljači, u uvertiti finala Kupa Milana Cige Vasojevića.

I pored dosta grešaka generacija koju predvodi Ružica Karić bolje je ušla u meč i posle dva minuta povela 6-1. Crveno-bele su iz čvrste odbrane dobro otvarale kontranapade i nastavile da uvećavaju prednost, koja je na kraju prve četvrtine bila dvocifrena, 18-6.

U drugoj četvrtini se ništa nije promenilo, pionirke šampiona Srbije su i dalje bile mnogo bolje i efikasnije od vršnjakinja iz Loznice, koje su pokušavale da uhvate priključak. Ipak, imale su dosta neiskorišćenih napada, što je bilo kažnjavano, pa je Zvezda na poluvremenu vodila 32-17.

I u drugom poluvremenu najbolji, najmlađi, pionirski kolektiv SD Crvena zvezda nastavio je u istom ritmu, pa je prednost rasla (48-25, 27. minut), kontrolisale su i situaciju na parketu i u skoku (ukupno čak 66 skokova), bile racionalnije u napadu, i na kraju treće deonice na semaforu je rezultat iznosio maksimalnih 54-27.

U poslednjoj četrvtini prednost je rasla do maksimalnih 33 poena razlike u 36.minutu, 64-31. Do kraja meča, izabranice trenera Ružice Karić rutinski su završile posao i odbranile Beobasket mini kup, uz konačan rezultat 70-49.

Najefikasnija je bila Dunja Zečević sa dabl-dabl učinkom – 16 poena i 11 skokova, a pratila je Marija Avlijaš, takođe dabl-dabl – 13 poena, uz 11 skokova. Dvocifrena je bila i Simona Matić sa 10 poena.

U poluvremenu seniorskog finala, dodeljene su nagrade za Beobasket mini kup. Najbolja igračica finalne utakmice je Marija Avlijaš, članica Crvene zvezde Kombank, a nagradu joj je uručila Biljana Biba Majstorović, bivša reprezentativka Jugoslavije.

Zlatne medalje pobednicama Beobasket mini kupa 2019, pionirkama Crvene zvezde Kombank, uručili su bivša reprezentativka Jugoslavije i legenda Crvene zvezde, Jasna Blažić Milosavljević i zamenik direktora ustanove „Lagator“ Boris Karajčić. Pehar za prvo mesto crveno-belim devojčicama dodelila je Jasna Blažić Milosavljević.